Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко здійснив робочий візит на Катеринопільщину

голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко15 жовтня 2015 року голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко провів робочу зустріч з жителями села Новоселиця. В роботі зустрічі взяли участь голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Коваленко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські та селищні голови. Очільник обласної влади у ході живого спілкування розповів учасникам зустрічі про те, чим живе сьогодні Черкащина, над якими основними завданнями працює, як вдається вирішувати акутуальні проблеми соціально – економічного розвитку області.

- Ми працюємо чесно, прозоро, під контролем громади Запровадили систему контролю громади за діяльністю органів влади максимальну відкритість, зокрема створили систему консультативно-дорадчих органів за напрямами - громадські ради. Забезпечили звітність та публічність дій посадовців, зокрема у сфері формування бюджетів області та районів, проведення тендерів. На Черкащині. . прийнято обласну програму «Територіальна оборона» (рішення обласної ради від 15.05.2014) та виділено 2 мільйони гривень. Сформовано батальйон територіальної оборони «Черкаси» чисельністю 420 осіб, який уже несе службу на Одещині. Загалом на потреби обороноздатності області було зібрано близько 10 мільйонів гривень. З метою активізації участі бізнесу у формуванні державної регуляторної політики та державної політики у сфері підприємництва, забезпечення постійного діалогу влади і бізнесу, пошуку шляхів вирішення проблем суб’єктів господарювання: оновлено регіональну раду підприємців області. Представники громадських організацій беруть участь у роботі різних нарад, засідань, що проводяться в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування. Проводиться робота щодо впровадження в області спільного проекту ЄС з підтримки політики регіонального розвитку в Україні “Створення регіонального тренінгового і практичного центру для розвитку мультифункціональних кооперативів”. Сприяємо створенню територіальних громад на Черкащині. – наголосив Юрій Ткаченко та повідомив, що саме Катеринопільський район голова ОДА ставить за приклад іншим районам області щодо організаційності, активності та чіткого виконання плану дій у формуванні територіальних громад, проведенні роз`яcнювальної роботи серед населення.

Також керівник області акцентував увагу учасників зустрічі на цілях і завданнях сьогодення.

- У нас один шлях розвитку – реформувавання системи влади. Тільки таким шляхом ми зможемо не тільки максимально передати владні повноваження на місця, а й забезпечити розвиток економіки, врегулювати земельні питання, проводити ремонти доріг, наблизити послуги до населення. Ми маємо зберегти нашу єдність, адже сильна громада – сильна держава. – зазначив голова обласної державної адмінстрації.

Юрій Ткаченко надав відповіді на запитання присутніх щодо реформування органів місцевого самоврядування, відповідальності орендарів за соціальну сферу населених пунктів, де вони орендують землю, створення мультифункціональних кооперативів та побажав громаді єдності і відповідальності.

Цього дня голова Черкаської обласної адміністрації Юрій Ткаченко відвідав перший у складі ПАТ «Миронівський Хлібопродукт» олієекстраційний завод, який нещодавно запущено в експлуатацію. Даний завод забезпечує всі потреби товариства в соєвому шроті, необхідному для виробництва комбікормів. Його проектна потужність складає 1000 тонн бобів сої на добу.

Проектування заводу почалося в березні 2014 року, а будівництво в жовтні 2014 року. Початок виробництва продукції планується у листопаді 2015 року. Загальна вартість будівництва заводу та встановлення обладнання становить 25 млн дол..США. Чисельність працюючих складає 70 осіб при орієнтованій середньомісячній заробітній платі -4300 грн.

Олієекстракційний завод складається з двох секцій: підготовчого від- ділення, та власне екстракційного відділення. В екстракційному відділенні з підготовленої сировини за допомогою розчинника відбуватиється екстракція олії та тостування шроту. Після чого олія і шрот очищаються від розчинника, а отриманий продукт тостуєся та охолоджується. Під сою на «Катерино пільському елеваторі» відведений елеватор ємністю 45 000 м куб., який забезпечуватиме потужність заводу.

В перший місяць роботи заводу заплановано 500 тонн обробки сої, потім об’єми переробки будуть поступово збільшуватися. Згідно з планом, на повну потужність завод вийде уже з наступного 2016 року. Він працюватиме цілодобово і вироблятиме 185 тонн неочищеної олії та 750 тонн шроту на добу.

Очільник обласної влади ознайомився з роботою заводу, поспілкувався з робітниками та спеціалстами. На завершення візиту Юрій Ткаченко запевнив, що влада і надалі буде підтримувати розвиток економіки як основного фактора процвітання Черкащини.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ