На Черкащині почав активно діяти Центр допомоги учасникам АТО

На Черкащині почав активно діяти Центр допомоги учасникам АТО

Координатори Центру допомоги учасникам АТО вже відвідують райони Черкащини. Нещодавно були в Чигиринському. Планують робити це й надалі за встановленим графіком, адже це допоможе визначити проблемні питання, що турбують АТОвців та їхні родини, для подальшого їх вирішення.

Зазначимо, що в Центрі допомоги учасникам АТО вже розробили структуру та окреслили першочергові завдання. Сьогодні з метою їх обговорення члени Центру зібрались в обласній адміністрації за спільного головування заступника очільника області Віталія Коваля та керівника ГО «Волонтер Черкащини» Миколи Добровольського.

Віталій Коваль зазначив, що до складу Центру ввійшли координатори з питань медичної допомоги та соціальної адаптації, координатори у напрямку юридичної допомоги і координатори з питань роботи з волонтерами. Серед них – члени різних громадських організацій та об’єднань, а саме: «Центр допомоги армії», «Наш батальйон», «Юридична сотня», «Самооборона Майдану» та ін.

За словами заступника голови, такі ж центри створюватимуть в районах області, долучивши до роботи волонтерів на місцях.

– Основне наше завдання полягає в тому, щоб дійти до кожної родини АТОвця – аби, визначивши проблеми, координатори Центру спільно з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, установами та організаціями, оперативно та результативно вирішували питання демобілізованих бійців, – пояснив керівник Центру Микола Добровольський. – Для цього першочерговим завданням є збір, обробка інформації щодо соціального захисту учасників АТО. На сьогодні розроблені спеціальні анкети для заповнення їх АТОвцями. Їх розповсюджуватимуть по регіонах працівники соціального захисту спільно з волонтерами та сільськими головами. Це допоможе фахівцям Центру визначити, якої саме допомоги потребують бійці: психологічної, матеріальної, з працевлаштування, житлового забезпечення чи інші.

Як повідомив Микола Михайлович, Обласний центр допомоги учасникам АТО наразі працює при контактному центрі в обласній державній адміністрації. Тут здійснюється особистий прийом учасників АТО координаторами Центру (кожного вівторка та п’ятниці – з 16.00 до 17.00. в каб. 114, перший поверх (тел.:32-23-21). Однак, за словами Миколи Добровольського, це – тимчасово. Невдовзі графік прийому проводитиметься координаторами щоденно.

Окрім того, з 18.05.2015 на базі Черкаського обласного контактного центру відкрито безкоштовну телефонну «гарячу лінію» для консультативної та соціально-психологічної допомоги бійцям АТО та членам їхніх родин (0 800 50 88 76), за час роботи якої опрацьовано 2378 звернень.

Довідково:

Указом Президента України Петра Порошенка від 05.10.2015 дано завдання областям активізувати роботу щодо забезпечення допомогою учасників АТО, створивши для цього центри допомоги та залучивши до їх діяльності представників громадськості.

На Черкащині такий Центр створений ще у вересні 2014 року й згідно з Розпорядженням голови ОДА Юрія Ткаченка від 07.10.2015 оновлено Положення про Центр та його склад.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ