За холодні батареї у школах буде відповідати … тендер - Уманська РДА

Винуватцем ситуації з незавезеним вугіллям у деяких школах Уманщини призначено «тендер, який не відбувся вчасно», чиновники не при ділах. Наводимо повний текст відповіді на критику Уманської РДА.

Нещодавно, у мережі Internet з’явилась інформація про те, що «В школах Уманського району досі немає опалення», де розповідалось наступне: «У школах Уманського району в класах немає опалення. Голова Уманської райдержадміністрації Віталій Олійник обіцяв, що з 15 жовтня в школах буде тепло. Проте вже тиждень пройшов після обіцянки, а батареї досі холодні.

«З 15 жовтня опалювальний сезон не розпочався, а в школу й досі не завезли вугілля. Діти мерзнуть – топити нічим, ще й світло вимикають кілька днів поспіль», – розповідає завуч Косенівського НВК Лариса Колесник.

«Колишній начальник відділу освіти не уклала договір із "Уманьгазом". Тому зараз ми займаємося вирішенням даного питання, і вже сьогодні плануємо, що працівники підприємства будуть знімати пломби, аби в школах із газовим опаленням з’явилося тепло. А це 16 навчальних закладів. Стосовно решти шкіл, то там де є запаси вугілля, то розпочнеться опалення вже зараз. А де немає, то доведеться почекати, доки завезуть нове вугілля. Виявилося, що запасів палива недостатньо для опалення всіх шкіл», – говорить Віталій Олійник.»

Проаналізувавши дану інформацію, повідомляємо, що відповідно до розпорядження голови Уманської районної державної адміністрації від 19.10.2015 № 245 «Про початок опалювального сезону 2015-2016 років» з 19.10.2015 розпочато опалювальний сезон. Через те, що тендер на закупівлю вугілля не відбувся вчасно, поставки кам’яного вугілля не відбуваються по закладам Уманського району.

У зв’язку з реорганізацією Уманського газового господарства, створено дві організації, які забезпечують постачання газу споживачам: ПАТ «Уманьгаз» та ТОВ «Уманьгаззбут», тому існує затримка з підписанням договорів на постачання газу навчальним закладам району. За час підготовки до опалювального сезону спеціалізованими організаціями перевірено ДВК з наданням відповідних актів, повірені газові лічильники і сигналізатори, засоби вимірювання тиску в трубопроводах, здано акти готовності газового обладнання, проведено атестацію персоналу, який обслуговує газове обладнання, переглянуто та скориговано акти і схеми розмежування зон відповідальності. Договором між відділом освіти та ПАТ «Уманьгаз» , який діє до 01.12.2016 року, передбачено обсяги постачання природного газу в кількості 139,35 тис. м куб.

Проте у закладах освіти району опалювальний сезон розпочався вчасно. У навчальних закладах є залишки вугілля із минулого року у кількості 137 тон. Таким чином, враховуючи погодні умови, заклади освіти в районі опалюються. Відповідно тендерної процедури із закупівлі вугілля, договір на поставку вугілля буде заключено 30.10.2015 року, а з 2.11.2015 вугілля буде завезено в усі заклади освіти. На сьогодні, тих залишків вугілля, які є у закладах вистачає для опалення. Питання перебуває на постійному контролі голови Уманської районної державної адміністрації.


Від редакції «Новин Черкас»:
Ще раз звертаємо увагу на цю ось, дуже розмиту причину «через те, що тендер на закупівлю вугілля не відбувся вчасно».
Хто за це відповідав? Чому їхні імена приховуються? Чи є вина конкретної людини, або кількох осіб у тому, що сталося? Як покараний, або буде покараний конкретний чиновник?
Питання нами поставлені, чекаємо на відповіді.

 

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ