У Черкасах відбувся круглий-стіл на тему: «Припинення штучно створюваних перешкод у веденні бізнесу, практична допомога підприємництву»

27 січня 2016 року за ініціативи Агенції та Депутатського контролю в конференц-залі ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» відбувся круглий-стіл на тему: «Припинення штучно створюваних перешкод у веденні бізнесу, практична допомога підприємництву».27 січня 2016 року за ініціативи Агенції та Депутатського контролю в конференц-залі ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» відбувся круглий-стіл на тему: «Припинення штучно створюваних перешкод у веденні бізнесу, практична допомога підприємництву».

Захід проходив за участю заступника прокурора Черкаської області Олександра Мироненко, заступника начальника управління захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ НП України Андрія Крилова, головного державного ревізора-інспектора відділу власної безпеки ГУ ДФС у Черкаській області Любові Малахової, депутата міської ради Романа Дісканта, президента Черкаської ТПП Сергія Першина, співвласника юридичної компанії ТОВ «ОБС-груп» Сергія Гартингера, адвоката Ярослава Березаня, експерта з економічних питань Дмитра Виноградова, громадських організацій «Дія», «Фонд розвитку підприємців Черкаської області», «Організація роботодавців у сфері торгівлі Черкаської області», «Черкаська обласна асоціація розвитку підприємництва», «Черкаська міська спілка підприємців та робітників в сфері торгівлі», представників малого та середнього бізнесу.

Як пишуть Новини Черкас, Виконавча дирекція Агенції повідомляє:

Знаково, що вказаний захід також зацікавив ТОВ СП «Нібулон», три керівника Черкаських філій цього підприємства прийняли у ньому активну участь.

Дуже приємний той факт, що нарешті влада йде на зустріч громадськості та активно приймає участь у заходах задля налагодження конструктивної співпраці.

Під час круглого-столу керівник Агенції – Євгеній Глєбов та представник ГО «Депутатський контроль» у Черкаській області – Юрій Земляков довели до учасників заходу про можливості громади, як реальної сили з якою вимушені рахуватися і до якої влада вимушена прислухатися. Поінформовано про можливості Спілки в сприянні малому та середньому бізнесу у відстоюванні їх інтересів, припинення вимагань, проявів корупції та бюрократії в провладних кабінетах за підтримки громадськості та народних депутатів України.

В ході зустрічі було обговорено ряд питань серед яких, зокрема, і причини виникнення перешкод у веденні бізнесу, як протидіяти таким перешкодам та які превентивні заходи можливо задіяти. Розглянуто було також існуючі законодавчі інструменти в контексті діючих норм пропозицій щодо їх поліпшення та інші.

Зустріч пройшла у конструктивному руслі, представникам влади подекуди доводилось червоніти, але все ж таки довелось відповідати на незручні питання.

Головною метою заходу було об’єднання представників бізнесу на базі Агенції задля встановлення дієвого контролю з боку громадськості за діяльністю контролюючих та правоохоронних органів. На наше переконання, для розвитку бізнесу, йому достатньо лише не заважати!

Ми переконані, що зменшення кількості дозвільних документів, і зниження податкового навантаження на бізнес, сприятиме розвитку як вітчизняного бізнесу так і залучення іноземних інвестицій. Ми вважаємо що чиновник - це насамперед менеджер, який повинен обслуговувати інтереси громади. А посада - це не індульгенція.

Сьогодні, громада, виступає в новій якості, з новими завданнями, і стає реально діючим гравцем у економічній сфері діяльності країни. У супереч логіки не держава шукає шляхи виходу з кризи, а саме Громада змушена активно впливати на розвиток соціально-економічних процесів у країні. Реально діючі громадські організації беруть у свої руки важелі управління процесами розвитку бізнес ініціатив.

Ми за однакові для всіх і справедливі правила ведення комерційної діяльності!

У роботі круглого столу загалом прийняли участь більше 50 представників від бізнесу, органів влади та громадськості. В ході зустрічі надійшло багато корисних пропозицій від учасників, які будуть узагальнені та вивчені.

У подальшому проблемні питання будуть вирішуватись за допомогою громадських організацій на місцевому рівні, або з залученням профільних комітетів Верховної Ради України та центральних органів виконавчої влади.

Агенція запрошує представників бізнесу до співпраці з громадськістю.

Лише разом ми зможемо змінити ставлення держави до бізнесу!

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ