Зональні змагання з пожежно-прикладного спорту на Кубок Олексія Жирного

Зональні змагання з пожежно-прикладного спорту на Кубок Олексія Жирного

Ось уже 26 років поспіль рятувальники Черкащини проводять меморіал на честь Олексія Жирного, який, виконуючи свій обов’язок, загинув під час ліквідації пожежі в одному із корпусів Черкаського педагогічного університету. Ім'я Олексія Жирного з часом в історії рятувальної справи Черкащини зайняло найвищий щабель пошани. Його постать стала прикладом для нових поколінь рятувальників, взірцем самовідданості та відваги.

Змагання з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів області нерозривно пов'язані з іменем Олексія Жирного, адже Кубок, що носить його ім’я, став своєрідним еталоном професіоналізму, сили та мужності для кожного спортсмена-рятівника, інформують Черкаські новини.

За положенням змагання проводяться в трьох зональних підгрупах. 

5-го травня вони пройшли у Черкасах на території 19-ої державної пожежно-рятувальної частини по охороні ПАТ «Азот» м. Черкаси, а 6-го травня – вже в місті Канів.

Найсильніші спортсмени вогнеборці визначали переможця під час виконання трьох професійних вправ. У підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху, а також по висувній драбині у вікно 3-го поверху навчальної вежі. Третім етапом спортивного протистояння стало оперативне розгортання від основного пожежного автомобіля.

В Черкаській зоні переможцем стала команда 18-ої державної пожежно-рятувальної частини по охороні ПАТ «Азот», другу сходинку зайняли завоювали їхні колеги із 19-ої частини, а «бронзу» - рятувальники ДПРЧ-2 з Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС.

Треба зазначити що вже кілька років поспіль до участі в цих престижних змаганнях долучилися і юнацькі команди. За останні роки молодіжний рух в районах вдалось не лише популяризувати, а й розвинути. Достатньо сказати що якщо в 2007 році участь у змаганнях брали лише 6 команд, то вже цього річ таких було 19-ть.

Діти змагалися на першість по програмі яка мало відрізнялась від дорослих. Так учасники сперечалися у одяганні бойового одягу пожежного, підйомі по штурмовій драбині у вікно 2-го поверху, та оперативному розгортанні від пожежного автомобіля.

Серед дитячих команд перше місце виборола команда Черкаського району, де вперше за історію змагань, серед юних рятувальників була 12-річна дівчинка, яка змогла попри жорстку конкуренцію показати відмінні результати і врешті разом із командою перемогти. Після нагородження Софійка не приховувала емоцій. – «я багато тренувалась та була налаштована на важку конкурентну боротьбу. Але не очікувала що мій дебютний виступ стане одразу переможним! Під час виступу я постійно відчувала підтримку своїх товаришів які довірили мені місце в основному складі. Відчуття перемоги надовго залишиться в моїй пам’яті і сподіваюсь надихне інших дівчат спробувати себе у такому непростому але дуже цікавому спорті. Як наприклад я, визначила за мету не тільки демонструвати дівочу красу, розум та вроду, а ще й вміння діяти та рятувати – розповіла Софія Кулебенко.

За словами заступника начальника Управління з реагування, В’ячеслава Гончара: «Проведення таких змагань - це і виховний захід і найкращий привід для підвищення бойової та професійної підготовки особового складу. Адже усі знають, що робота рятувальника потребує крім фахової підготовки, спритності та фізичної витривалості. Саме ці риси, розвивати та виховувати в собі і допомагає пожежно-прикладний спорт».

Наступного дня такі ж змагання були проведені в місті Канів, де першість виборола команда Канівського райвідділу, 2-гими стали спортсмени з Золотоніського району, а почесне третє місце виборола Чорнобаївська команда рятувальників. Серед дітей 1-ше місце зайняла команда з селища Чорнобай, 2-ге – з  Чигирина третіми стали господарі з  Канева.

Всі призери отримали почесні грамоти та подяки від керівництва.

Наступні два регіони де 12-13 травня будуть визначені фіналісти, міста Христинівка та Шпола.

«Приємно, що з кожним роком на таких заходах з’являється все більше молоді. Це свідчить про ефективну та планомірну роботу на місцях, адже саме із глибинок виходять майбутні чемпіони та рекордсмени. В майбутньому хоч не всі юнаки стануть чемпіонами, але у них вже буде напрямок у житті та фізична загартованість, а це має особливе значення для справжнього чоловіка»  - зазначив головний суддя на зональних змаганнях в місті Канів Олександр Горобець.

 

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ