Громада Черкащини ініціює створення дорожньої карти першочергових заходів з порятунку басейну річки Тясмин

28 липня 2016 року за ініціативи ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» відбулась робоча зустріч громадськості та науковців з представниками влади та місцевого самоуправління щодо пошуку шляхів вирішення відновленню екологічної рівноваги басейну річки Тясмин.

28 липня 2016 року за ініціативи ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» відбулась робоча зустріч громадськості та науковців з представниками влади та місцевого самоуправління щодо пошуку шляхів вирішення відновленню екологічної рівноваги басейну річки Тясмин.

Як повідомляють Новини Черкас, на початку зустрічі голова спілки Євгеній Глєбов зазначив: «Перш ніж ми почнемо цей важливий захід чиновники мають усвідомити, що щорічні зустрічі з цього приводу є неконструктивними і вимагають корінних змін у  ставленні до цієї проблеми. Ми маємо відійти від популізму і сухої статистики та залучити до активної співпраці саме громадськість на місцях. Ми ставимо за мету змінити цю практику байдужості.  Більш того, для досягнення реальних результатів - ми маємо намір залучити народних депутатів. Ми виступимо комунікатором між представниками органів влади, експертами та громадськими діячами та зробимо все, щоб ця зустріч була результативною. Сьогодні є нагальна необхідність громадського контролю по створенню та втіленню Дорожньої карти першочергових завдань по порятунку річки Тясмин».

Проблема річки Тясмин є складною, однак шляхи її вирішення ще складніші. Складність обумовлена ще й тим, що на цей час немає єдиного бачення її вирішення чи плану дій. Точкові проекти чи пропозиції робіт на певних ділянках річки не можуть вплинути на загальний стан справ. Потрібна дійсно програма яка врахує більшість проблем річки на всій її довжині - від витоків до Кременчуцького водосховища.

В своїх виступах науковці та громадські діячі наголошували, що нинішній стан річки є відголоском минулого століття коли проводились меліоративні роботи всупереч законам природи.

Завідувач кафедри екології та агробіології ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Спрягайло зазначив: «Перед тим, як вкладати величезні кошти у відновлення екологічної рівноваги річки, слід провести чітку експертизу, яка проведуть гідрологи високого рівня, які зможуть запропонувати чіткі покрокові дії з реанімації річки».

Наразі готується проект комплексної програми з поліпшення гідрологічного стану малих та середніх річок області. Однак, на думку експертів та громади, вказаний проект є прикладом чергової бюрократичної тяганини та потребує негайного громадського обговорення.

Вперше думка громади та наукових діячів зійшлась на тому, що лише спільними зусиллями можливо реально змінити на краще екологічну ситуацію в Черкаській області. Наше завдання не тільки зініціювати подання якісних проектів по річці Тясмин та домогтись їх фінансування, як з обласного бюджету так і з державного фонду регіонального розвитку, але й проконтролювати цільове використання коштів.

По результату робочої зустрічі заплановано узагальнити пропозиції які будуть надіслані на адресу Агенції для подальшого врахування у роботі органами виконавчої влади. Також Агенція має за намір звернутись до  народних депутатів України, зокрема до Максима Полякова та Сергія Рудика з метою підняти це питання на загальнодержавному рівні.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ