«Турбоатом» реконструюватиме Канівську ГЕС за 1,5 мільярда

Канівська ГЕС — 2-й ступінь верхньої частини каскаду гідроелектростанцій на р. Дніпро. Гребля ГЕС утворює Канівське водосховище.

Акціонери найбільшого виробника турбінного устаткування заводу "Турбоатом" погодили підписання контракту між "Турбоатомом" і державною компанією "Укргідроенерго" про реконструкцію Канівської ГЕС за 1,46 млрд грн.

Відповідне рішення було прийнято на позачергових зборах акціонерів компанії 9 серпня, передає БізнесЦензор з посиланням на повідомлення "Турбоатома" в системі розкриття інформації Нацагентства з розвитку фондового ринку.

Зокрема, акціонери надали повноваження генеральному директору компанії на підписання контракту з "Укргідроенерго" за результатами раніше проведеного тендеру для виконання робіт з реконструкції двох блоків ГЕС, включаючи 7 турбін, 7 генераторів і 8 допоміжних систем гідроагрегатів, загальною вартістю 1,46 млрд грн.

Довідково:

Канівська ГЕС — 2-й ступінь верхньої частини каскаду гідроелектростанцій на р. Дніпро. Гребля ГЕС утворює Канівське водосховище.

Основними особливостями Канівської гідроелектростанції є встановлення на ній горизонтальних капсульних гідроагрегатів і суміщення споруди ГЕС с водоскидними спорудами, що дозволило відмовитись від спорудження водозливної греблі.

По природним особливостям, схемі компоновки споруд гідровузла, конструкції основних споруд, електромеханічному і допоміжному обладнанню Канівська ГЕС схожа на вище розташовану Київську ГЕС. Це дозволило при проектуванні і будівництві Канівської ГЕС уточнити конструктивні і компоновочні рішення окремих споруд і вузлів, ввести більш досконалі методи організації будівництва і засоби виконання робіт.

3 листопада 1965 на будівництві Канівської ГЕС у котлован гідростанції закладено перші кубометри бетону. Канівська ГЕС експлуатується з 1972 року, коли був введений в дію 1-ий агрегат гідроелектростанції. Останній, 24-й, агрегат Канівської ГЕС розпочав роботу в травні 1975 р.

До складу споруд Канівського гідровузла належать: будівля ГЕС (з 24-ма водозливами), земляні греблі лівого і правого узбережжя, судноплавний шлюз — здано в експлуатацію 22 липня 1972.

Загальна довжина напірного фронту споруд Канівського гідровузла — 16,7 км, пропускна здатність — 19300 м3/сек. при напорі 7,2 м.

На Канівський ГЕС встановлено 24 горизонтально-капсульних гідроагрегату загальною встановленою потужністю 444 МВт. Одинична потужність гідроагрегатів Канівської ГЕС — 18,5 МВт.

На гідроагрегатах встановлені горизонтально-капсульні агрегати поворотно-лопаткового типу, потужністю 19,2 МВт, виробництва ОАО «Турбоатом» (Харків, Україна) й генератори потужністю 18,5 МВт, напругою 3,15 кВ, виробництва НПО «Електроважмаш» (Харків).

Електрична мережа скомпонована на основі жорстких блоків, кожен з яких в своєму складі має підвищувальний трансформатор потужністю 80 тис. кВА і вимикач з боку сторони 110 кВ.

Середньорічне виробництво електрики Канівською ГЕС — 972 млн кВт.год. при тиску 7,4-11 м.

Персонал Канівської ГЕС на 01.01.2001 р. становив 266 осіб.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ