Нові енергоощадні котли встановили на Кам’янщині

У Кам’янці беруться встановлювати нові автономні енергозберігаючі котли та модернізувати котельні. Все для того, аби забезпечити жителям міста енергетичну незалежність. Реалізувати амбітні плани кам’янчани в змозі завдяки коштам ДФРР та фінансуванню з місцевого бюджету, зауважив заступник очільника області Ярослав Березань під час відвідин міста з нагоди відкриття оновленої шкільної котельні

У Кам’янці беруться встановлювати нові автономні енергозберігаючі котли та модернізувати котельні. Все для того, аби забезпечити жителям міста енергетичну незалежність.

Реалізувати амбітні плани кам’янчани в змозі завдяки коштам ДФРР та фінансуванню з місцевого бюджету, зауважив заступник очільника області Ярослав Березань під час відвідин міста з нагоди відкриття оновленої шкільної котельні, інформують Черкаські новини.

Комфортний температурний режим для понад 800 учнів та педагогічного колективу Кам’янської загальноосвітньої школи № 1 відтепер підтримуватимуть два сучасних твердопаливних котли. Їх встановили завдяки реалізації проекту Державного фонду регіонального розвитку. Його вартість сягає більше мільйона гривень. Долучилася до співфінансування й місцева влада.

Перший заступник голови Кам’янської РДА Богдан Солошенко розповів, що завдяки новим котлам в опалювальний сезон вдасться заощаджувати близько 500 тис. грн та майже 95 тис. кубометрів природного газу. За його словами, в Кам’янці й надалі працюватимуть над тим, аби зменшити споживання газу в закладах соціальної сфери та у домоволодіннях. Тут найближчим часом планують перевести на альтернативні види палива всі заклади освіти. На усебічну підтримку в реалізації енергоефективних ініціатив кам’янчани можуть розраховувати з боку обласної влади, зауважив заступник голови ОДА Ярослав Березань.

– Кам’янщина може стати показовим районом для всієї області у сфері енергонезалежності, – наголосив Ярослав Березань. – За планами місцевої влади, у майбутньому твердопаливне опалення в школах Кам’янки стане основним, а газове – другорядним. Й активна робота керівництва РДА та районної ради у цьому напрямку дуже важлива. Вже бачимо й перші результати такої співпраці.

Не тільки школи, а й лікарні району матимуть автономне опалення. Разом з відкриттям шкільної теплогенераторної, у Кам’янці презентували роботу нових твердопаливних котлів у центральній районній лікарні. Отримати необхідні кошти для встановлення нового обладнання вдалося завдяки співпраці ОДА з місцевою владою, а також допомозі народного депутата України Сергія Рудика.

– У Кам’янці до вирішення питання газової незалежності підходять комплексно, – наголосив заступник очільника області. – Торік тут коштом Державного фонду регіонального розвитку модернізували одну з трьох котелень: встановили один твердопаливний та два сучасні газові котли. Загалом котельня обслуговує 60 % населення міста. Деревину постачає для неї місцеве лісництво. Надалі у планах модернізація й двох інших котелень.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ