Представлено план створення п’яти госпітальних округів у Черкаській області

План формування в Черкаській області 5-ти госпітальних округів: Черкаського (Канівський, Чигиринський і Черкаський райони), Лівобережного (Драбівський, Золотоніський, Канівський і Чорнобаївський райони), Шевченківського (Городищенський, Камʼянський, Корсунь-Шевченківський і Смілянський райони), Центрального (Звенигородський, Катеринопільський, Лисянський та Шполянський райони) та Західного (Жашківський, Маньківський, Тальнівський, Уманський і Христинівський райони)

Минулої п’ятниці у смт Лисянка голова обласної ради Олександр Вельбівець та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко провели виїзну нараду за участі заступників і керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій, на якій було обговорено ряд актуальних питань розвитку Черкаської області, сформовано план спільної роботи на найближчу перспективу.

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили у виконавчому апараті обласної ради.

Серед іншого, зокрема, присутні узгодили спільну позицію щодо формування в області 5-ти госпітальних округів: Черкаського (Канівський, Чигиринський і Черкаський райони), Лівобережного (Драбівський, Золотоніський, Канівський і Чорнобаївський райони), Шевченківського (Городищенський, Камʼянський, Корсунь-Шевченківський і Смілянський райони), Центрального (Звенигородський, Катеринопільський, Лисянський та Шполянський райони) та Західного (Жашківський, Маньківський, Тальнівський, Уманський і Христинівський райони). Обговорено питання реалізації заходів щодо поліпшення матеріально-технічного забезпечення Центру екстреної та невідкладної медичної допомоги, інформатизації мережі лікувальних закладів області та широкого інформування населення про здійснені заходи і проведення реформ у галузі.

«Сьогодні ми отримали актуальну інформацію щодо перспективи створення госпітальних округів в області. В подальшому повинні передати її в райони, провести широке обговорення із громадами щодо мети, завдань та перспектив реформи. Адже питання гостре й брак достовірної інформації спричиняє її перекручування та, як наслідок, – нерозуміння жителів суті запропонованих змін», – відзначив Олександр Вельбівець.

За участі фахівця із Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України на прикладі досвіду інших областей обговорено створення в області інноваційних шкіл (планується створити 29 шкіл). Особливо актуальним є матеріальне і технічне забезпечення навчальних закладів. За словами керівництва області, наразі особливо важливо об’єднати фінансові зусилля задля ефективного здійснення запланованих заходів.

– Ми не повинні чекати допомоги збоку держави, маємо самі зорганізуватись і продовжити практику спільної участі бюджетів різних рівнів, залучення місцевих товаровиробників під час реалізації суспільно важливих проектів, – наголосив голова обласної ради.

Також присутні обговорили питання створення об’єднаних територіальних громад, здійснення державних закупівель через систему Прозорро, перспективи ремонту автошляхів в Черкаській області, створення єдиного порталу надання адміністративних послуг та інші.

По завершенню засідання керівники області передали ключі від нових шкільних автобусів керівникам Лисянського району. Також присутні побували у Центральній районній лікарні, де ознайомились із роботою нещодавно встановлених котлів на альтернативних видах палива.

Цього ж дня у Лисянці відбулася нарада координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Черкаській області. У ній взяли участь керівники СБУ, обласної державної адміністрації, обласної ради та райдержадміністрацій. Учасники навчань поетапно відпрацювали заходи антитерористичної та контрдиверсійної діяльності, оцінили стан готовності та захищеності районів. Також керівники райдержадміністрацій отримали вказівки щодо узгодженості дій із суб’єктами антитерористичної діяльності та удосконалення системи оповіщення і реагування під час можливих терористичних проявів. 

Теми: Лисянка
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Бездепозитные бонусы от веб-казино: виды и нюансы получения
  2. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  3. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  4. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  5. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  8. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  9. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  10. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ