На Чорнобаївщині відбулись загальні збори громадян в селі Ребвинці

5 березня в селі Ревбинці відбулись загальні збори громадян за участі заступника голови Чорнобаївської районної державної адміністрації Валентини Стилик.

5 березня в селі Ревбинці відбулись загальні збори громадян за участі заступника голови Чорнобаївської районної державної адміністрації Валентини Стилик.

Про це повідомляють Новини Черкас із посиланням на інформацію відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації.

Перед жителями громади виступив сільський голова Володимир Галушка, який прозвітував про роботу виконавчого комітету сільської ради за 2016 рік.

Також перед присутніми виступили депутат районної ради Юрій Лихошерст та засновник місцевого господарства Іван Ус, який в процесі спілкування пообіцяв допомогти завершити заміну вікон в Ревбинському НВК, щоб можна було розпочати ремонт фасаду.

Заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик окреслила пріоритети проекту програми соціально і економічного розвитку Чорнобаївського району на 2017 рік. – Підвищення ефективності медичного обслуговування та наближення рівня якісної освіти були й залишаються актуальними питаннями і в 2017 році.

Минулого року основну увагу було приділено Центру первинної медико-санітарної допомоги загальний бюджет якого в 2016 році становив 11 216,151 грн..

На капітальні ремонти закладів охорони здоров’я первинної ланки в минулому році освоєно 1 723,4 грн., що більше в 4,4 рази від 2015 року (327 тис. грн.). Проведено капітальний ремонт приміщень Мельниківської ЛА ЗПСМ, Вереміївської ЛА, приміщення ФАПу в с. Мала Бурімка. За рахунок коштів сільської субвенції по всіх закладах були проведені поточні ремонти, на що витрачено 122,695 тис.грн. і 10 тис.грн. позабюджетних коштів.

В Чорнобаївській ЦРЛ за рахунок коштів місцевого бюджету та сільської субвенції проведено капітальні та поточні ремонти на суму 2431 тис. грн., придбано медичного обладнання на загальну суму 877466 грн.

Слід відмітити, що з Ревбинського сільського бюджету рішенням сільської ради передано кошти в сумі 739 тис.129 грн. до районного бюджету у вигляді субвенції для фінансування Ревбинського НВК, ФАПу, культосвітніх установ та інших напрямків пов’яязаних з життєдіяльністю громади,

В 2016 році на освіту села сільська рада витратила 439 тис.552 грн. з цих коштів було витрачено 200 тис.грн. для облаштування дитсадка в приміщенні школи, (районним бюджетом було виділено також для цих потреб 245 тис.грн.). В грудні 2016 року дитячий садочок переїхав у нове, обладнане на сучасному рівні, приміщення – в окремо виділений блок школи з усіма відокремленими зручностями.

Також на зборах говорилось про бажання жителів Ревбинської територіальної громади об’єднатись з Чорнобаївською територіальною громадою.

На питання жителів громади про те, що рейсовий автобус не заїжджає на нову автостанцію в смт Чорнобай заступник голова райдержадміністрації відповіла:

- Одним із пріоритетів визначених в Програмі економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району є покращення стану автомобільних доріг в районі та рівня забезпеченості пасажирськими перевезеннями населених пунктів. Тому райдержадміністрацією неодноразово ставилось питання перед перевізниками, які обслуговують дані приміські маршрути, щодо підвезення пасажирів до пункту призначення. Думаю, що перевізники дослухаються до зауважень громадян.

Також люди скаржились на погану якість природного газу.

На всі питання, які цікавили мешканців територіальної громади було надано відповіді Валентиною Стилик.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ