Чим живуть громади Уманщини

Громади Уманщини продовжують збиратися на загальні збори, на яких заслуховуються звіти сільських голів про виконання програм соціально-економічного розвитку за 2016 рік та обговорюються плани на нинішній рік. Протягом 13-18 березня зібрання відбулися в селах Коржова, Дубова, Острівець, Громи, Оксанино, Черповоди та Шарин, повідомили онлайн-газеті Новини Черкас в Уманській РДА.

У Громах поінформовано жителів села про корисні справи, які вдалося зробити в минулому році – це встановлення пам’ятного знаку жертвам Голодомору, двох нових автобусних зупинок, проведення поточного ремонту доріг, лагодження покрівлі будинку культури та приміщення сільської ради. У планах на нинішній рік – продовжити ремонтувати дороги, відремонтувати та оздобити автобусну зупинку в українському орнаменті, полагодити систему освітлення, побудувати тротуарну доріжку на центральній вулиці, відремонтувати фасад будинку культури і систему опалення в ньому, виготовити генеральний план села, замінити віконні блоки в приміщенні бібліотеки.

Громади Уманщини продовжують збиратися на загальні збори, на яких заслуховуються звіти сільських голів про виконання програм соціально-економічного розвитку за 2016 рік та обговорюються плани на нинішній рік. Протягом 13-18 березня зібрання відбулися в селах Коржова, Дубова, Острівець, Громи, Оксанино, Черповоди та Шарин, повідомили онлайн-газеті Новини Черкас в Уманській РДА

У селі Дубова встановили дитячий майданчик, 6 камер відеоспостереження, закупили нову апаратуру та форму для учасників художньої самодіяльності, облаштували залу для проведення поминальних обідів, відремонтували вуличне освітлення, - підсумовували виконане у 2016 році на загальних зборах.

У 2017-му запланували реконструювати водогін по вулиці Молодіжній, встановити паркан біля Обеліску Слави і кладовища, замінити вікна в приміщенні сільської ради, відремонтувати сільський будинок культури та встановити ще 4 відеокамери в населеному пункті.

Серед основних досягнень у 2016 році в селі Острівець - відновлення системи опалення в фельдшерсько-акушерському пункті, ремонт автодороги на суму 119,5 тис. грн через річку Ятрань, що з’єднує вулиці Черняховського і Прибережну, встановлення паркану на сільському кладовищі та ремонт меморіального комплексу.

На 2017 рік по соціально-економічному розвитку на території с.Острівець заплановано проведення поточного ремонту доріг по вулицях Садова і Партизанська, встановлення паркану біля сільського будинку культури, а також налагодження водостічної системи в дошкільному навчальному закладі.

В селі Коржова у минулому році встановлено дві нових зупинки громадського транспорту, оновлено таблички з назвами вулиць, здійснено поточний ремонт доріг, замінено вікна в приміщенні сільської ради та в поштовому відділенні. Серед планів на нинішній рік – ремонт даху сільського будинку культури, в’їздної арки в село та поточний ремонт дороги по вулиці Набережна. Окрім того, на зборах піднімалося питання ремонту фельдшерсько-акушерського пункту та проведення інтернету в бібліотеку.

У селі Шарин у році, що минув, завершено реконструкцію водогону на суму понад 600 тис. грн (співфінансування з обласного та сільського бюджетів), проведено капітальний і поточний ремонт дорожнього покриття по вулицях Центральна, Молодіжна, Лисогірська, Яблунева та Лебедина за кошти сільської ради на суму 1 млн 333 тис. грн. Окрім того, здійснено реконструкцію вуличного освітлення та ремонт двох каплиць на кладовищі.

Враховуючи побажання людей, висловлені на загальних зборах, у Шарині запланували відремонтувати дороги по вулицях Вишнева, Центральна і Зарічна, виготовити генеральний план села, вирішити питання опалення сільського клубу та забезпечення закладу необхідним обладнанням для повноцінного функціонування.

На зборах в селі Оксанина жителям села також була доведена інформація про виконані заходи плану соціально-економічного розвитку. Серед них – ремонти дорожнього покриття, заміна котла та проведення поточного ремонту в дошкільному закладі. Також розпочали ремонт будинку культури, який продовжуватимуть і в 2017 році. Культзаклад потребує реконструкції системи опалення та заміни електропроводки, придбання музичних інструментів та сценічних костюмів. У планах на цей рік – закінчити реконструкцію вуличного освітлення по вулиці Черняховського, здійснити ремонт доріг по вулицях Центральна, Шевченка, Садова та Дубівська, облаштувати дорогу по кладовищу; встановити літній павільйон, відремонтувати пішохідну доріжку та паркан в дошкільному навчальному закладі.

У Черповодах протягом 2016 році проведено ямковий ремонт доріг, здійснено ремонт гідроспоруд, переобладнано систему опалення та облаштовано приміщення для відкриття другої групи в дошкільному навчальному закладі, замінено віконні блоки і налагоджено систему опалення у фельдшерсько-акушерському пункті. Серед планів на 2017 рік – капітальний ремонт будинку культури, відкриття в ньому зали для проведення урочистих подій.

До вирішення нагальних питань сільських територій, які піднімаються на загальних зборах, продовжують долучатися керівники району та спеціалісти структурних підрозділів районної державної адміністрації. Закономірно, що одне з найбільш обговорюваних у більшості селах було питання об'єднання територіальних громад.

Громади сіл Черповоди, Острівець та Оксанина висловилися проти об'єднання громад. У Коржовій, Громах та Дубовій продовжать вивчати дане питання. У Шарин надійшло дві письмових пропозиції щодо об'єднання - від сіл Ладижинка і Собківка, та одна усна пропозиція від сільського голови села Ропотуха. Пропозиції суміжних сіл та, власне, саму необхідність об'єднання жителі Шарина обговорюватимуть упродовж визначеного законодавством терміну.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ