Канівці візьмуть участь у проведенні Європейського тижня сталої енергії в Україні

19 червня у місті Славутич (Київська область) відбудеться урочисте відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні, що розпочнеться із церемонії підписання Угоди мерів 30-ма українськими містами.19 червня у місті Славутич (Київська область) відбудеться урочисте відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні, що розпочнеться із церемонії підписання Угоди мерів 30-ма українськими містами.

Про це кореспонденту онлайн-газети Новини Черкас повідомили у Канівській міськраді.

У Європейському тижні сталої енергії в Україні цього року візьмуть участь: Томас Фреллесен – заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні, Геннадій Зубко – Віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Наталія Бойко - заступник міністраенергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції, Олександр Горган – голова Київської обласної державної адміністрації, Юрій Фомічев – Славутицький міський голова та  Володимир Гаразд – Президент Асоціації «Енергоефективні міста України».

В рамках Європейського тижня протягом 19-20 червня Асоціація «Енергоефективні міста України» разом із Славутицькою міською радою проводитимуть Конференцію на тему «Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра».

Серед запрошених гостей – представники органів центральної виконавчої влади, дипломатичних місій, донорських структур та міжнародних організацій, громадських організацій, українських міст-підписантів Угоди Мерів та членів Асоціації «Енергоефективні міста України», а також практикуючі експерти і консультанти.

Канів представлятимуть начальник управління економічного розвитку виконавчого комітету Канівської міської ради Олена Жорнова і головний спеціаліст відділу з питань ЖКГ, інфраструктури та енергоефективності управління з питань ЖКГ та екології Дмитро Балан.

Європейська ініціатива Угода мерів щодо клімату та енергії набуває широкого розповсюдження в країнах Східного партнерства. Скоротити викиди вуглецю щонайменше на 30% до 2030р., підвищити енергоефективність, покращити якість життя містян – такі амбіційні зобов’язання добровільно беруть на себе мери міст, які приєднуються до Угоди мерів. Під час офіційного відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні у Славутичі до Угоди мерів приєднається понад 30 міст України.

У рамках Європейського тижня сталої енергії буде представлено досвід і знання європейських експертів, а також найкращі проекти з підвищення енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії. Приклади передових технологій і енергоефективних рішень на виставці продемонструють українцям, як можна істотно зменшити споживання енергії у повсякденному житті і навчитися заощаджувати енергію та кошти, а також мотивуватимуть громадян ініціювати термомодернізацію будівель та підвищувати їхню енергоефективність з метою зниження споживання енергоресурсів, що допоможе нашій державі наблизитися до європейських стандартів споживання та економії енергії і забезпечити стале майбутнє. Це особливо актуально для України, адже напрямок енергоефективності – один з найпріоритетніших, визнаних на рівні держави.

Цьогоріч традиційне відзначення Європейського тижня сталої енергії відбудеться у 47-ми містах і селищах по всій Україні: Українка, с. Музиківка, Моршин, Конотоп, Кременчук, Хмельницький, Самбір, с. Омельник, Канів, Барськ, Вугледар, Кривий Ріг, Лиман, Дубно, Мена, Добропілля, Горішні Плавні, Жмеринка, Чернівці, Гола Пристань, Вараш, Мелітополь, Ужгород, Недобоївці, Пологи, Рівне, Славута, Сосниця, Чугуїв, Луцьк, Кам’янець-Подільський, Чернігів, Хотин, Трускавець, Бахмут, Миргород, Нововолинськ, Переяслав-Хмельницький, Славутич, Івано-Франківськ, Бурштин, Вінниця, Вознесенськ, Тернопіль, Лубни, Суми, Херсон.

Захід  об’єднає екологічні організації, представників бізнес-кіл, міжнародну спільноту, місцеві та регіональні органи влади задля обміну досвідом та здобутками у сфері енергоефективності.

Захід організовано Асоціацією «Енергоефективні міста України» спільно зі Славутицькою міською радою за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, проекту «Угода мерів Схід» (CoMEast) та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP), що фінансуються ЄС, а також проектів, що фінансуються Урядом Німеччини та впроваджуються GIZ.

Довідкова інформація:

Європейський тиждень сталої енергії. Україна вже сьомий рік поспіль долучається до ініціативи проведення Європейського тижня сталої енергії, що цьогоріч триватиме з 19 по 25 червня і в якому візьмуть участь майже 50 українських міст. Європейський тиждень сталої енергії– масштабна подія в Україні, покликана сприяти поширенню найкращих практик, надихати на інноваційні ідеї та об’єднувати зусилля задля досягнення цілей ЄС щодо подолання наслідків зміни клімату, підвищення енергоефективності та енергобезпеки, а також сталого розвитку громад.

Угода мерів щодо клімату та енергії є ініціативою Європейського Союзу, в рамках якої місцеві, регіональні й національні органи влади добровільно зобов'язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС. Сьогодні Угода мерів стала наймасштабнішою в світі ініціативою у сфері клімату та енергії, об'єднавши майже7500 міст-підписантів із населенням понад 220 мільйонів людей. 112 українських міст теж взяли на себе добровільні зобов’язання зменшити до 2030р. кількість викидів двоокису вуглецю більш як на 30%, що відповідає вимогам до України в рамках Паризьких угод.

Угода мерів-Схід (CoM East) – проект, що фінансується Європейським Союзом, прагне об’єднати місцеві, регіональні й національні органи влади країн Східного партнерства задля розвитку регіональної політики на основі принципів сталої енергетики, щоб зменшити залежність від енергоресурсів, підвищити безпеку енергопостачання та підтримати глобальний рух у боротьбі зі зміною клімату.

«Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP) – програма Європейського Союзу, що надає технічну та фінансову допомогу 22-м українським містам з населенням до 200 тис. мешканців, які приєдналися до Угоди мерів та взяли на себе зобов’язання впровадити енергоефективні заходи, передбачені Планами дій сталого енергетичного розвитку. Наразі 19 демонстраційних проектів реалізуються в країнах Східного партнерства: 11 в Україні, 3 в Молдові, 3 в Білорусі, 1 у Вірменії та 1 у Грузії.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ