У Жашківському районі проведено дві наради про добровільне об’єднання територіальних громад

11 липня 2017 року під головуванням першого заступника голови Жашківської райдержадміністрації Юрія Барабаша проведено апаратну нараду, за участю голови районної ради Максима Салія, заступника голови РДА Таїсії Федоренко, керівника апарату РДА Антоніни Врочинської, керівників структурних підрозділів РДА, відділів й секторів апарату райдержадміністрації, міського та сільських голів.

Про добровільне об’єднання територіальних громад доповіла начальник відділу економічного розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Олена Кривошея.

Станом на 07.07.2017 у Жашківському районі відбулися наступні зміни: ініційоване об’єднання ОТГ Соколівською сільською радою. Проведено зустрічі з громадами сіл: Конельські Хутори, Конельська Попівка, Конела, Острожани, Безпечна. Здійснено подвірне опитування жителів даних населених пунктів та визначено думку громади про об’єднання в Соколівську ОТГ. Отримано згоду на об’єднання територіальних громад сіл Конела, Конельські Хутори, Острожани, Соколівка в Соколівську ОТГ.

Також створено спільну робочу групу для вироблення спільного рішення про об’єднання та затвердження його сільськими радами відповідних сіл для подання документів на затвердження ОТГ до Черкаської обласної державної адміністрації. Жашківською міською радою ініційовано об’єднання територіальних громад та надіслано відповідні листи до сільських рад: Скибинської, Тетерівської, Тихохутірської, Леміщиської, Олександрівської, Литвинівської, Сорокотязької, Вільшанської, Марійківської. Скибинською сільською радою надано згоду на об’єднання.

В інших населених пунктах проводяться обговорення та подвірне опитування громадян стосовно прийняття пропозиції про об’єднання в Жашківську ОТГ. Сільським головою с.Червоний Кут організовано зустріч сільських голів сіл: Нова Гребля, Вороне, Охматів, Хижня, Кути, Кислин на якій обговорювались питання об’єднання даних сіл в одну громаду.

Рішення про ініціювання ОТГ не приймалось. По даному питанню інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Загребельна, яка детально ознайомила із перспективами фінансового стану при об’єднанні територіальних громад.

14 липня 2017 року під головуванням голови Жашківської райдержадміністрації Сергія Бойка проведено чергову нараду про об’єднання територіальних громад. Участь у ній взяли голова районної ради Максим Салій, перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Барабаш, керівник апарату райдержадміністрації Антоніна Врочинська, міський та сільські голови.14 липня 2017 року під головуванням голови Жашківської райдержадміністрації Сергія Бойка проведено чергову нараду про об’єднання територіальних громад. Участь у ній взяли голова районної ради Максим Салій, перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Барабаш, керівник апарату райдержадміністрації Антоніна Врочинська, міський та сільські голови.

«Процес об’єднання територіальних громад у районі триває. Об’єднання територіальних громад сіл, міст дає можливість надання державної підтримки об’єднаним територіальним громадам, створення законодавчих передумов для формування на добровільних засадах спроможних, самодостатніх територіальних громад з наданням їм відповідних матеріальних, фінансових ресурсів. Села Конельські Хутори, Конела, Острожани дали згоду на добровільне об’єднання у Соколівську об’єднану громаду. Також міський голова Ігор Цибровський звернувся до 8 населених пунктів щодо об’єднання громади навколо міста Жашкова», - зазначив Сергій Бойко.

До слова були запрошені також міський голова Ігор Цибровський та сільські голови сіл Червоний Кут, Бузівка, Нагірна, Леміщиха, Сорокотяга. Кожен, у свою чергу, висловив думку щодо добровільного об’єднання громад та подав пропозиції щодо таких об’єднань.

В ході наради акцентувалася увага на роз’ясненні Закону України «Про добровільне об’єднання громадян». Даний закон об’єднує громади, а це в свою чергу, відкриє їм можливість отримувати додаткове фінансування, держава не змушує об’єднуватись, вона відкриває можливості для того, аби громади могли більше отримувати доходів і, відповідно, на свій розсуд ними розпоряджатися.

Нарада з міським та сільськими головами району пройшла досить конструктивно.

Теми: Жашків
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ