Смілянський комбінат «Дніпро» впроваджує енергоефективні технології

Підприємства Держрезерву продовжують активно працювати над запровадженням енергоефективних технологій. Одним к найактивніших в даному напрямку є ДО «Комбінат «Дніпро» (входить в систему держрезерву України), що знаходиться в місті Сміла Черкаської області.

Про це повідомляють Новини Черкас із посиланням на інформацію прес-служби Держрезерву.

Важливим кроком до комплексного переходу комбінату на енергоефективні технології, за словами генерального директора ДО «Комбінат «Дніпро» Наталії Матусевич, стало проходження тренінгового курсу в рамках проекту UNIDO «Підвищення енергоефективності та стимулювання використання відновлювальної енергії в малих та середніх підприємствах України».

В ході тренінгу висвітлювались цікаві та нагальні питання, презентувались ефективні  рішення щодо перспектив впровадження енергозберігаючих систем на державних підприємствах. Не менш важливою частиною навчальної програми стали й реальні кейси використання даних систем для забезпечення не лише потреб підприємства, а й житлових районів, що розміщені поруч.

За підсумками проходження 5-ти денного навчання спеціалісти комбінату отримали дипломи підвищення кваліфікації державного зразка та міжнародні сертифікати, що засвідчують отримання нових знань.

проходження тренінгового курсу в рамках проекту UNIDO «Підвищення енергоефективності та стимулювання використання відновлювальної енергії в малих та середніх підприємствах України»

За словами інженера комбінату О. Власенка, отримані в ході тренінгу знання – це фундамент, що дозволить вже в найближчому майбутньому  підприємству стати більш конкурентоспроможним, при цьому сформувати комплексний підхід  в питаннях зниження викидів вуглекислого газу та покращення стану довкілля.

«Сьогодні комбінат активно працює в напрямку енергоефективності. Ми розуміємо, що комплексно запровадивши технології енергозбереження, нам швидше вдасться досягти поставленої мети – вивести підприємство на самоокупність та відмовитись від бюджетного фінансування. Показово, що і як в питаннях енергоефективності, так і у відмові від фінансування державою Держрезерв серед усіх державних структур тримає першість. На разі, робота триває, завдань безліч, і найнагальніше з них – капітальний ремонт дахів зберігальних потужностей комбінату», - резюмувала генеральний директор ДО «Комбінат «Дніпро» Наталія Матусевич.

Нагадаємо, раніше ДО «Комбінат «Дніпро» повідомляло про ефект від перших впроваджених енергоефективних заходів на підприємстві. Тоді заміна вікон, дверей на металопластикові,  зниження рівня стелі, застосування теплоізолюючих матеріалів, укладання «теплої підлоги» та заміна звичайних ламп на LED освітлення дозволило заощадити понад 20% витрат на енергоносії.

Довідково.

Державна організація «Комбінат «Дніпро» входить до складу Державного агентства резерву України та була заснована ще в листопаді 1936 року. Це унікальний за своєю життєвою необхідністю та історичною стійкістю державний об’єкт. У своїй роботі він несе незамінну функцію по зберіганню продуктів першої необхідності, обладнання, товарів та матеріалів, необхідних країні для забезпечення мобілізаційних потреб і невідкладних робіт при ліквідації наслідків великих стихійних лих, техногенних катастроф, збройних конфліктів. Окрім того, організація також надає послуги на комерційній основі по зберіганню товарно-матеріальних цінностей,  проведенню відвантажувально-навантажувальних робіт (послуги козлового крана, електронавантажувача, трактора, пневмотранспортера),  маневрові та буксирувальні послуги (робота локомотива), проведення   випробовувань,  вимірювань,  експертизи  та лабораторного аналізу товарно-матеріальних цінностей - тобто повний комплекс послуг сучасного логістичного центру.

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ