Чистий прибуток ДП «Златодар» у I кварталі 2017 року склав 393 тисячі гривень

Чистий прибуток ДП «Златодар» (входить в систему держрезерву України), що знаходиться в місті Золотоноша Черкаської області, склав 393 тисячі гривень. Такий результат підприємство отримало за підсумками роботи в першому кварталі поточного року.

Чистий прибуток ДП «Златодар» (входить в систему держрезерву України), що знаходиться в місті Золотоноша Черкаської області, склав 393 тисячі гривень. Такий результат підприємство отримало за підсумками роботи в першому кварталі поточного року.

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомив генеральний директор ДП «Златодар» Валерій Буркацький.

Загальний прибуток всіх аграрних підприємств  Державного агентства резерву України, за його словами, у звітному періоді сягнув рівня 1,9 млн. грн. Даний показник на понад 10% вищий, ніж за аналогічний період 2016 року.

«Завданням для «Златодару» на цей рік було збільшення рівня прибутковості на 20%. Не без гордості можу сказати вже зараз, що цей затверджений показник підприємство перевиконає. На разі, ми - флагмани серед аграрних підприємств Держрезерву по фінансовим показникам та динаміці розвитку. Зокрема, результат першого кварталу перевершив запланований показник рівня прибутковості підприємств на 1310%», - наголосив керівник підприємства.

Такому результату, за словами Валерія Буркацького, посприяли завантаженість потужностей підприємства, що в окремі періоди перевищували 100%, та збільшення обсягів виготовлення промислової продукції, зокрема хлібо-булочних виробів.  Не останню роль в цьому зіграла й можливість підприємства значну частину свого прибутку спрямовувати на модернізацію та енергоефективні технології.

«Ще минулого року в системі держрезерву було прийнято рішення про регулярне спрямування частини доходу на модернізацію потужностей та перехід на енегроефективні технології. Проста заміна ламп на LED освітлення, приміром, надало змогу в перші ж місяці заощадити до 30% вартості енергоносіїв. Окрім того, ми оновили деяке обладнання нашої  лабораторії. Це дає змогу оперативно та якісно проводити аналіз продукції, що надходить на зберігання на підприємство. Це корисно, в першу чергу, для держави, адже все державне зерно, що надходить на зберігання, проходить детальний аналіз на якість. Тільки якісне зерно приймаємо на зберігання. Для комерційних компаній, що на правах орендарів використовують потужності «Златодару», таке обладнання також є важливим, адже дає змогу визначити всі показники якості зерна як на момент його прийняття підприємством на зберігання, так і на момент його повернення власникові», - зазначив пан Буркацький.

ДП «Златодар»

Нагадаємо, в систему держрезерву України входить 10 підприємств аграрного напрямку, потужності яких дозволяють не лише зберігати зерно, а й переробляти його на комбікорми, муку та готову продукцію.  В квітні цього року очільник Держрезерву Вадим Мосійчук на прес-конференції заявив про створення Наглядових рад на всіх підприємствах системи як перший важливий крок в консолідації нафтових та аграрних потужностей шляхом створення холдингів «Агрорезерв» та «Нафторезерв». Така трансформація дасть можливість значно підвищити ефективність підприємств,   збільшити їх капіталізацію, знизити інвестиційні ризики та запровадити ефективне централізоване  фінансово-економічне управління.

Довідково:

ДП «Златодар» - одне з найстаріших підприємств Черкаського регіону та системи держрезерву України. Його історія починається у 1904 році. З січня 2001 року Золотоніський комбінат хлібопродуктів входить до системи Державного матеріального резерву України. В грудні 2003 року Золотоніський комбінат хлібопродуктів перейменовано в державне підприємство «Златодар», до складу якого увійшов Іваньківський цукровий завод потужністю 1500 тон переробки цукрових буряків за добу. На сьогоднішній день ДП «Златодар» – одне з найпотужніших підприємств системи Державного агентства резерву України. Територія комбінату – 27 га, зернова місткість – 97,4 тис. тон, в т.ч. елеватор – 33,1 тис. тон. До складу комбінату входить Пальмірське підзвітне хлібоприймальне підприємство з місткістю для зерна 36,5 тис. тон. Комбінат виконує весь комплекс операцій з зерном : його приймання від виробника, очищення від домішок з доведенням до відповідних кондицій, сушіння, зберігання та відвантаження споживачеві. Загальна потужність зерносушарок - 226 планових тон на годину.

ДП «Златодар» - одне з найстаріших підприємств Черкаського регіону та системи держрезерву України. Його історія починається у 1904 році. З січня 2001 року Золотоніський комбінат хлібопродуктів входить до системи Державного матеріального резерву України. В грудні 2003 року Золотоніський комбінат хлібопродуктів перейменовано в державне підприємство «Златодар», до складу якого увійшов Іваньківський цукровий завод потужністю 1500 тон переробки цукрових буряків за добу.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ