Очільник Драбівщини зустрівся із бельгійським інвестором

Голова Драбівської районної ради Володимир Дзега спільно із Віктором Козарізом на запрошення бельгійського інвестора Тома Ван Гоі побував у Деньгах Золотоніського району.

Голова Драбівської районної ради Володимир Дзега спільно із Віктором Козарізом на запрошення бельгійського інвестора Тома Ван Гоі побував у Деньгах Золотоніського району.

Під час зустрічі обговорили приїзд бельгійської делегації на чолі з консулом до Драбова та соціальне партнерство із господарством, ознайомилися із ведення агробізнесу, інформують Новини Черкас.

Як зазначив Віктор Козоріз, Том Ван Гоi вже майже 10 років успішно господарює на українській землі. Він є власником, а точніше - генеральним директором агрофірми «Гранекс-Черкаси», яка займається вирощуванням зернових та овочевих культур і на даний час орендує 2500 га землі на території 5 населених пунктів Золотоніського та Чорнобаївського районів. Базове господарство знаходиться в селі Деньги Золотоніського району, де Том побудував кілька сучасних зерносховищ, овочесховище, 6 водоносних свердловин, зрошувальну станцію та інші виробничі об'єкти. Також на його кошти в Деньгах була збудована церква, яка стала справжньою окрасою цього села.

Загалом за останні роки Том Ван Гоі інвестував у аграрну сферу близько 7 млн. євро й не збирається зупинятися на досягнутому.

Том Ван Гоi вже майже 10 років успішно господарює на українській землі. Він є власником, а точніше - генеральним директором агрофірми «Гранекс-Черкаси», яка займається вирощуванням зернових та овочевих культур і на даний час орендує 2500 га землі на території 5 населених пунктів Золотоніського та Чорнобаївського районів. Базове господарство знаходиться в селі Деньги Золотоніського району, де Том побудував кілька сучасних зерносховищ, овочесховище, 6 водоносних свердловин, зрошувальну станцію та інші виробничі об'єкти

Наразі від планує розширювати виробництво картоплі та цибулі і вже будує в Деньгах ще два сучасних овочесховища на 25 тисяч тонн. У його найближчих планах також будівництво молочно-товарної ферми  та заводу з виробництва чіпсів, які дадуть місцевому населенню додаткові робочі місця. Хоча Том чесно зізнається, що реалізації цих планів суттєво заважають різноманітні бюрократичні перепони та конкуренти, яким не вигідно, щоб поруч розвивалося успішне багатопрофільне господарство. Тим більше, що власник цього господарства розвиває не тільки виробничу, а й соціальну сферу тих населених пунктів, на території яких він орендує землю: допомагає сільським радам, школам, релігійним закладам тощо.

Приміром, минулого року бельгійський інвестор допоміг відремонтувати церкву в селі Кропивному, а вже нинішнього допомагає з ремонтом церкви в селі Хвильово-Сорочиному. За 5 місяців 2017 року на цю церкву він уже витратив 157 436  грн. А в Деньгах Том Ван Гой утримує вчителя танців і кількох прибиральників, які опікуються благоустроєм села...

У приватній розмові Том чесно зізнався, що не знає, коли окупляться його інвестиції й чи окупляться вони взагалі. Але він точно знає, що Україна і українське село має величезний потенціал, який потрібно відроджувати. І з цим важко не погодитися.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ