На Черкащині три школи закрили, одну приватну відкрили

школаКапітальні ремонти в навчальних закладах, впровадження заходів енергозбереження та енергоефективності, оновлення шкільних меблів, оснащення їдалень, придбання спортивного інвентарю, придбання комп’ютерної та оргтехніки, інтерактивних дошок, проекторів, програмного забезпечення — такі та інші пріоритетні завдання у ході координаційної наради озвучив голова Черкаської облдержадміністрації перед початком нового навчального року.

Проблемним залишається питання черги в дошкільні навчальні заклади. Наразі в області обліковується 1512 таких діток. Найбільше їх в місті Черкаси — 655, Умані — 160 та Черкаському районі — 496.

- Тому звертаюся до голів районів та міст відновити діяльність непрацюючих дошкільних навчальних закладів, а також повернути в освітню галузь для потреб дітей заклади, які перебувають у частковій або повній оренді, — відзначила заступниця директора управління освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна, доповідаючи по питанню координаційної наради.

Зробила вона акцент і на галузі загальної середньої освіти: упродовж літа 2017 року відбулися зміни в мережі навчальних закладів, зокрема ліквідовано три школи у Кам’янському та Уманському районах, а також у місті Черкаси. Разом з тим, розпочне працювати ще одна приватна школа в Умані. Також реорганізовано 11 шкіл.

Що стосується забезпечення підручниками, то їх вистачить на 100% для учнів 1, 2, 3, 5, 6, 8, 10, 11 класів. А от забезпечення підручниками учнів 4 і 7-х класів становить 95 і 97% відповідно.

Окрім того, 28 інноваційних шкіл Черкащини будуть оснащені сучасним обладнанням для кабінетів фізики, хімії та біології. Це вдасться втілити завдяки співфінансуванню з Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів. На даний час вже проводиться закупівля обладнання.

- Окрім того, завдяки залишку освітньої субвенції спрямовано 1,2 мільйона гривень на оснащення 7 закладів нового типу, на базі яких створюються інноваційні школи. Ці кошти витрачаються на придбання обладнання для навчальних кабінетів та на впровадження енергоощадних технологій. До кінця 2017 року згідно з обласними програмами інноваційним школам буде додатково придбано: 170 комп’ютерів, 10 навчальних кабінетів, 11 наборів лего, а загалом по області буде придбано 15 таких наборів, та інше, — поінформувала Оксана Сімушина.

Також вона повідомила, що 4 школи Черкащини (одна смілянська, дві золотоніські та одна черкаська) потрапили до навчального експерименту, що проводиться на загальнодержавному рівні, і покликаний запровадити нові стандарти початкової загальної середньої освіти, що передбачає об’єднання навчальних галузей, створення нових методик та інше. Відбір шкіл відбувався на конкурсній основі. Загалом в проекті беруть участь 100 шкіл по всій Україні. За результатами пілотування буде підготовлено фінальну версію державного стандарту початкової освіти.

До слова, в області обліковується 1203 навчальні заклади спеціальної освіти.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ