Усім миром, усім народом! Все для фронту, все для перемоги!

Народ і армія – єдині! Це розуміння приходить під час спілкування з волонтерами. Коли на власні очі бачиш, як прості громадяни діляться з нашими захисниками усім чим можуть, коли чуєш слова безмежної вдячності від військовослужбовців. Як розповіла координатор волонтерського руху району Світлана Воротило, тільки з 8 по 14 грудня для потреб військових отримали 1550 грн. Та ще був залишок 3222 грн. На підтримку військовослужбовців Володимир Іващенко з Журавки надав 1000 грн. Зі скриньок для пожертв, встановлених у магазині «Візит» та кредитній спілці «Кредит-Союз», отримали 1940 грн. Жителі вулиці Ломоносова здали 1210 грн, жителі вулиці Миколи Артеменка – 400 грн. Минулої суботи близько 50 родин із цих вулиць взяли участь у доброчинній акції допомоги фронту – ділилися усім, чим могли. Сердечне спасибі всім, хто щиро поділився трудовою гривнею з ближніми! Зараз кожному копійка не зайва, але треба посильно допомагати солдатам, адже це наші захисники і там в холодних окопах на лінії фронту їм набагато важче, повідомляє Городище.info.

За вказаний час на потреби військових волонтери витратили 4189 грн. Кошти пішли на закупку продуктів харчування, товарів першої необхідності, автозапчастин, поповнення мобільних телефонів, на витрати для поїздки в зону АТО – конкретно в м. Волноваха. Залишок коштів станом на 15 грудня склав 3585 грн. Якщо будуть ще надходження – можна буде зробити достойні подарунки бійцям до Нового року і Різдвяних свят.

А за минулий тиждень теж зроблено чимало. До доброї справи приєднався весь колектив центральної районної бібліотеки ім. Володимира Симиренка. Як для своїх синів, як для рідних братів представниці жіночого колективу приготували бійцям найсмачніші домашні салати олів’є і шуба. Це господині із вправними руками і чуйним серцем! Також волонтерки «кухарської сотні» приготували голубці, холодець, зельц, сало з часником, напекли пиріжків. Хлопцям на фронті безмежно приємно скуштувати ці смачні домашні страви, відчути тепло рідного дому, знати, що про них турбуються земляки. Тому висловлюють щиру вдячність: Ніні Занєгіній, Галині Лисак, Світлані Пащенко, Ірині Задорожній, Тетяні Бондаренко, Людмилі Недвизі, Оксані Яценко, Тамарі Дирді, Ніні Грицай, Ларисі Нечитайло. Неодноразово допомагає бійцям сім’я Миколи Різника з Вільшани. Вони передавали одяг, матраци. А цього разу передали бійцям мед, молоко, відро сметани, приготували ящик налісників. Від Романа Атаманенка та священиків Олександра Борея і Миколи Сакундяка бійцям відвезли 2 буржуйки. Труби для пічок виготовив Володимир Полупан.

В автомобіль «Газель» завантажили близько 2,5 тонн продуктів харчування, теплі речі та інші гостинці. Вантаж відвезли: Олег Трохименко, Роман Задорожній, Володимир Хоменко. Дизельне пальне, щоб заправити машину, надали: Олександр Герасименко, Віктор Томіленко. Теплі речі вивантажили у Запоріжжі – далі тамтешні волонтери доправлять все на передову в м. Рубіжне Луганської області. Натомість довантажили в машину сухі борщі, консервації, пічку для приготування їжі та інше. Все це доставили до військової комендатури, звідти вже військовим транспортом, прикордонники відвезли передачі на блокпости зони А – тобто на самісіньку лінію фронту. Хлопці все отримали. Доказом того стали їхні дзвінки – дякували і за салати, і за пиріжки, і за теплі речі. Передзвонили усім, хто залишив номер телефону.

Коли везли вантаж, то з Городища допомогли дістатися до місця подальшого проходження служби двом хлопцям з Валяви і одному з Канева, які перебували у відпустці.

– 13 грудня по місцевому радіо прозвучало оголошення про збір продуктів харчування, одягу та іграшок для дітей Сходу, – розповідає Світлана Воротило. – На заклик відразу відгукнулися і принесли необхідне: Людмила Суркіс, Наталія Литвин, Світлана Пащенко, Віра Прядко, Микола Дяглюк, Олег Зінченко, Віктор Оксаніченко, Любов Муха, Оксана Павлушко, Марія Круподерова, Анастасія Басюк. В неділю прийшли до нашого штабу та пакували допомогу: Світлана Пащенко, Наталія Литвин, Людмила Заболотня (до речі, учениця 6 кл міської ЗОШ № 2). Акція допомоги дітям Сходу, які постраждали від війни, триває й надалі! Упродовж тижня в штаб доставляли різноманітні продукти і речі: Володимир Гейко, Олександр Коваленко, Олексій (не назвав свого прізвища) з Вільшани, Олександр та Наталія Коноваленки, Сергій Мельников, Микола Різник, магазин «Світанок», Тетяна Мирошниченко, А. Василенко, Валентина Пилипей, Лариса Чуй. Усім безмежне спасибі! Нехай ваша доброта повернеться до вас сторицею!

Щоб забезпечити військовослужбовців у зоні АТО гарячим харчуванням, винахідливі українці вигадали сухі борщі. Це коли продукти борщового набору ріжуться на тоненькі скибочки і підсушуються в сушарках. З такого напівфабрикату кожен боєць може легко приготувати гарячу й поживну страву. Приготуванням сухих борщів вже займалися волонтери Запоріжжя, Дніпропетровська, Києва, Черкас, Умані... Тепер дійшла естафета до Городища. Шановні жителі міста і району! Підтримайте добру справу! Всі, хто має бажання і в кого є домашні сушарки для овочів, звертайтеся до штабу волонтерського руху. Необхідними овочами забезпечуємо.

Наші телефони: 063-1961268, 098-7946191, 067-2362304. Підтримайте наших захисників, підтримайте Україну!

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ