Бізнес-леді та тренер у Данії: як життєві обставини змінили життя черкащанки

Марина Меркулова поїхала до Данії, щоб заробити гроші на платне навчання у Черкасах. Отриманий там досвід роботи подарував їй можливість навчатися безкоштовно за кордоном. Тепер вона живе у Копенгагені, де співзаснувала фірму, що винаймає українських ІТ-фахівців для данських компаній. А також працює тренером із кросфіту та бере участь у змаганнях.

Марина Меркулова поїхала до Данії, щоб заробити гроші на платне навчання у Черкасах. Отриманий там досвід роботи подарував їй можливість навчатися безкоштовно за кордоном. Тепер вона живе у Копенгагені, де співзаснувала фірму, що винаймає українських ІТ-фахівців для данських компаній. А також працює тренером із кросфіту та бере участь у змаганнях

Про це повідомляє vikka.ua.

У 2004 році черкащанка закінчила перший курс факультету романо-германської філології ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Грошей на наступний курс не вистачало, її мамі було важко утримувати двох дітей на одну зарплату. У Черкасах 19-річній дівчині заробити гроші на два семестри було нереально.

Шукаючи спосіб заробітку, Марина звернулася до черкаського агентства з набору персоналу для роботи нянею. Сім'я, яка обрала Марину працювати у них, жила саме у Копенгагені.

"Ми спілкувалися по телефону. Я дуже переживала, розмовляючи вперше англійською поза університетом. Вони ж виявилися дуже приємними і дбайливими людьми. Хоча я і не підтримую зв'язок з ними, вони залишили найтепліші спогади. Зробили перший рік мого перебування у Данії чудовим", – розповідає спортсменка.

У Данії всі говорять англійською. Телебачення теж є англомовне. Данську мову черкащанка пішла вчити після кількох місяців перебування в Копенгагені. Говорить: за вимовою данська важка мова, але граматика нескладна.

Перший рік за кордоном черкащанка сумувала за домівкою і після року праці планувала їхати додому, оскільки грошей було достатньо, щоб відправити мамі і відкласти на навчання. Студентка приватно телефонувала до України, щоб поділитися враженнями з мамою. Рахунок за телефон тоді її хост-родині довелося заплатити чималий. І вони були не дуже цьому раді.

"Майже весь рік провела з думками, як я приїду додому, і як все буде добре. І ось настав цей момент. Я прилітаю додому і картинка про Україну в моїй юній тоді голові змінилася у корені. Мене забрали на машині з аеропорту і я упродовж двох годин не вимовила жодного слова, хоча поряд були друзі з мільйонами запитань. Я тільки дивилася у вікно, розуміючи, що я вже не належу цій країні", – зазначає спортсменка.

Саме в той момент вона вирішила, що хоче залишитися у Данії. Дізналася, що після двох років перебування в Копенгагені як au-pair може вчитися там безкоштовно. Марина Меркулова отримала освіту за спеціальністю маркетинг у сфері інформаційних технологій. Зараз займається IT-рекрутингом – набором українських IT-фахівців для данських компаній у фірмі Talent Partner. Вона заснувала її кілька років тому із данцем.

Крім того, дівчина працює тренером кругового тренування – CrossFit. Такий вид тренування передбачає виконання певного комплексу вправ за мінімальний час. За словами спортсменки, кросфіт тренує кілька метаболічних систем, на відміну від інших видів спорту.

"Кросфіт – не тільки фітнес напрямок, а й ком'юніті – співтовариство. Мене зустріли з посмішкою, з бажанням допомогти знайти відповіді на будь-які питання, що мене цікавили", – зазначає Марина Меркулова.

Завзята спортсменка та тренер каже: цей спорт та підготовка виручають її не тільки на тренуваннях, а й у побуті.

"Сумки з супермаркету донести, добігти до автобуса, доїхати на велосипеді до роботи швидше, ніж інші. Якщо подруга переїжджає, я допоможу носити важкі речі. Адже, як і штангу, піднімаючи вагу з правильною технікою, можна з меблями впоратися", – розповідає тренер.

Після року тренувань черкащанка вирішила взяти участь у конкурсі Wodstock Copenhagen (на той момент це був новий і найбільший кросфіт-конкурс у Скандинавії). Зі своєю командою, що складалася з двох дівчат та двох хлопців, Марина Меркулова посіла третє місце.

Norce Team Showdown

"Мене захопило. Вирішила спробувати й інші конкурси, а згодом і вищі категорії. Найуспішніше змагання було в парі з хлопцем у грудні 2017-го – Norce Team Showdown. Отримали перше місце і тепер у мене є свій власних гриф (штанга). Щороку беру участь у CrossFit Open (всесвітній конкурс). Найбільш незабутнім завданням на одному з конкурсів було штовхання джипа. На той момент була в парі з дівчиною. Ніколи не забуду. І ось вже не за горами у Данії починається новий сезон конкурсів", – ділиться враженнями та планами черкащанка.

Її не бентежить, коли інколи її тіло називають "перекачаним". Навпаки, сприймає це за комплімент.

"Більше м'язової маси – більше сили. До того ж я не хочу бути такою, як всі. Моя бабуся постійно критикує мене, нагадує, якою повинна бути жінка. На що я їй відповідаю, що жінка повинна бути такою, якою вона хоче бути сама! Насправді, люди, які мене оточують, швидше захоплюються моїми досягненнями. Мій хлопець Пітер (колишній професійний плавець) завжди приходить до мене на змагання, і друзі теж", – каже Марина Меркулова.

Вона наразі проводить у Данії групові тренування – по 15-20 осіб. Декому спочатку здається, що вона – суровий тренер. Але Марина швидко налаштовує підопічних на правильний лад, вчить концентруватися. У Данії кросфіт наразі дуже популярний, черги на тренування стоять чималі.

"Черкаси – мій дім. Я завжди радію, як дитина, коли повертаюся додому, до мами. Рада бачитися зі шкільними друзями. У нас був дуже дружний клас. Завжди біжу до тренажерного залу поспілкуватися і отримати пораду від заслужених майстрів спорту. Подобається, що наші люди все ще знають, як насолоджуватися життям, незважаючи на нестачу коштів. А щодо мінусів, то на все є своя причина", – ділиться черкащанка.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ