Кам’янська ОТГ ударними темпами розпочинає сезон ремонту доріг

Кам’янська ОТГ ударними темпами розпочинає сезон ремонту дорігЦьогоріч тут планують провести капітальний і поточний ремонти на майже 12000  квадратних метрів найважливіших доріг громади.

За словами заступника голови Кам’янської громади Олександра Нечиталюка, попри реалізацію масштабних проектів (таких, як реконструкція Тясминського каньйону чи відкриття європейського зразка дитячого парку) головним пріоритетом для громади залишаються дороги. Саме тому, минулоріч громада у першу чергу поремонтувала дорогу, що з’єднує Кам’янку і село Юрчиха, що увійшло до складу ОТГ, яка давно перетворилася на непроїзний напрямок. У Юрчисі було відремонтовано дві найбільш занедбані дороги (Джерельна та Центральна), і ще  більше десятка (Тясминська, Різдвяна, 50-річчя визволення, Шевченка, Партизанська,   Сонячна, Захаренка, Декабристів, Галі Кудрі, Перемоги, Задніпровського, Толстого, героїв Майдану, провулок Людмили Борисенко) – у самій Кам’янці. Робоча група при міській раді провела дрібний ямковий ремонт усіх вулиць та провулків, і такого масштабу дорожніх робіт у Кам’янці досі не проводилося взагалі.  А по оновлених дорогах до сіл, що увійшли до громади, уже запустили курсувати рейсовий  автобус від Кам’янки.

Цьогоріч громада запланувала встановити рекорд поточного ремонту, впорядкувавши покриття відразу 10 вулиць. Крім того, буде капітально відремонтовано ще кілька міських тротуарів і доріг.

- Впоратись з усіма проблемами на дорогах лише власним коштом будь-якій громаді не під силу, - констатує голова Кам’янської громади Володимир Тірон. - Тому ми розраховуємо все-таки на справедливий розподіл  коштів обласного дорожнього фонду, з урахуванням потреб громад, а не очільників адміністрацій, а також - на постанову КМУ, яка передбачає виділення 20% дорожнього фонду  саме на ремонт комунальних доріг. Ми написали стос листів до Черкаської ОДА, на які і досі не отримали відповіді – з проханням не ігнорувати потреби людей. Якщо нас вирішують об’єднати у  одну велику громаду, приєднавши до Кам’янської ОТГ далекі села, то потрібно, передовсім, подбати, аби всередині громади було нормальне сполучення. А сьогодні у пріоритеті ремонти віддалених доріг – у той час, коли потрібно ремонтувати державні дороги місцевого значення – такі, як Кам’янка-Олександрівка, Кам’янка-Коханівка, Кам’янка-Катеринівка, та важливі шляхи між селами громади. Це  - невиважена політика у сфері місцевого самоврядування та  реформи у цілому.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ