Уперше в історії Чигиринщину може очолити жінка

ромадська діячка, голова Громадянського руху «За процвітання Черкащини» Наталія НетовкінаГромадські слухання відбулися учора у Чигирині за участі активістів та керівників району, голови облдержадміністрації.

Під час заходу громадськості представили претендента на посаду голови райдержадміністрації. Уперше в історії Чигиринщини район може очолити жінка – громадська діячка, голова Громадянського руху «За процвітання Черкащини» Наталія Нетовкіна. Звертаючись до чигиринської громади, вона представила власне бачення подальшого розвитку Чигиринщини, пише ГромЧе.

– Я підприємець. І я за те щоб робити конкретні справи. Останні місяці моєї діяльності були тісно пов’язані із роботою над стратегією розвитку Чигиринщини і зараз ми на низькому старті, – відзначила Наталія Нетовкіна.

Своєю першочерговою задачею громадська діячка назвала відновлення сіл Чигиринщини, як нині занепадають.

– За останні десять років населення Чигиринщини зменшилося на 20 відсотків. Промислова продукція Чигиринщини – це усього один відсоток від виробництва Черкаської області. Тому ситуація просто жахлива і якщо так триватиме далі, то колиска нашої національної ідеї просто зникне. Тому своєю місією я бачу у першу чергу об’єднання усіх конфесій, громадських рухів задля того щоб Чигиринщина процвітала, – відзначила Наталія Нетовкіна.

Громадськість отримала нагоду поставити питання ймовірній очільниці району. Чигиринців цікавило, які саме справи громадська діячка має намір реалізувати в регіоні у разі призначення на посаду. А також яким саме чином збирається виконувати «об’єднавчу місію».

– Ніколи Чигиринщина не була промисловим чи аграрним центром.Однак сьогодні так сталося, що ми стали центром якихось розбратів і чвар. У районі є «гарячі» голови, чиє ставлення навіть до сільських голів зводиться до незрозумілих образ і навіть погроз. Тому дійсно консолідація на часі. Адже те, що відбувається нині – це прямий підрив нашої держави, – вважає сільський голова Стецівки Олександр Профатило.

За словами Наталії Нетовкіної, об’єднувати громадськість вона планує шляхом залучення всіх активних представників громади до нових перспективних проектів. Серед починань – відкриття нових спеціальностей на базі місцевих навчальних закладів, розвиток бізнесового туризму, і навіть організація діяльності підприємств легкої промисловості.

– Мені прикро усвідомлювати, що свою енергію, сили, знання ми спрямовуємо нині у деструктивне русло. Своє завдання бачу в тому, щоб створювати робочі місця. Якщо дати всім роботу і можливість розвивати район, тоді ця енергія працюватиме на спільну ідею та результат, – вважає громадська дячка. – На сьогодні, до розвитку району мені вдалось залучити багатьох фахівців всеукраїнського рівня. Невдовзі у Чигирині буде створено філіал Києво-Могилянської бізнес-школи. Окрім цього, у квітні сюди прибудуть президенти компаній. Серед них є мільйонери, мільярдери, депутати. Під егідою Києво-Могилянської академії відбудеться цікавий захід під час якого буде напрацьовано конкретні проекти з розвитку району.

Під час громадських слухань своє слово сказали і представники Народної ради. У ході дискусій, що часом переходили на особисті образи та чвари, стало зрозуміло, що активісти воліли бачити на посаді голови РДА нинішнього керівника району. Що ж до кандидатури Наталії Нетовкіної, то, на думку активістів, бізнес та владні повноваження не можна поєднувати.  На це голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко пояснив, що має ряд претензій до того яким чином розвивається район. Адже Чигиринщина нині на фоні інших регіонів виглядає чи не найгірше.

– Для мене важливо, що на посаду  може прийти самодостатня людина, готова вкладати навіть власні кошти у розвиток району. Сьогодні дехто кричить про олігархів. Але пані Нетовкіна не має бізнесу на Чигиринщині. Зате її справи говорять самі за себе, – відзначив Юрій Олегович, спілкуючись з пресою. –На її підтримку виступають сільських голів, освітяни, депутати районної ради, громадські організацій  і навіть святі отці. Вважаю, потрібно дати людині шанс.

Теми: Чигирин
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ