Депутату з Черкас радять припинити полювання на привид сепаратиста

Пані Майборода, можете спати спокійно: сепаратистів у Черкасах немає. Про це йде мова в заяві ГО "Волонтер Черкащини", яку активісти передали до редакції Новин Черкащини.

У надскладний час, який зараз переживає наша країна, деякі народні обранці не те, що не намагаються надати свою допомогу тим, хто її потребує, а й навпаки - роблять все можливе, аби створювати перешкоди тим, хто не може стояти осторонь проблем, ведеться в заяві.

Нещодавній виступ військового експерта із США Рустама Ташбаєва у Черкасах викликав багато розмов і обговорень серед містян. Та депутат Черкаської обласної ради Любов Майборода якимось дивним чином у спробі іноземного фахівця надати свою допомогу угледіла прояви сепаратизму та ще й приплела до всього ВО "Батьківщина", а черкаських волонтерів - людей, на яких фактично тримається здатність наших бійців дати ворогові відсіч – взагалі зробила п’ятою колоною. Такі звинувачення обурили як учасників зустрічі, так і її організаторів.

Варто відзначити, що особисто пані депутатка не була присутньою на зустрічі з Ташбаєвим, тож інформацію, певно, черпала з пліток, безпідставно видала чиюсь спотворену інформацію за істину. Аби у народної обраниці не склалося хибного уявлення, офіційно інформуємо, що ВО "Батьківщина" абсолютно не причетна до організації прес-конференції американського військового експерта Рустама Ташбаєва.

Зустріч проводилася за ініціативи керівника громадської організації "Волонтер Черкащини" Миколи Добровольського, який є депутатом Черкаської міської ради. У даному випадку Микола Михайлович виступав саме як член громадського об’єднання, бо, на відміну від деяких, не може стояти осторонь і спостерігати як на Сході гинуть земляки. Микола Добровольський стверджує, що на даний момент пріоритетом у його роботі є надання волонтерської допомоги українським бійцям, а надто черкащанам. З цією метою і було створено ГО "Волонтер Черкащини".

Для пані Майбороди нагадуємо, що зустріч з американським експертом була організована для того, щоб черкащани, волонтери, бійці, які зараз знаходяться на лікуванні і в ротації, мали змогу почути неупереджену думку іноземного фахівця щодо ситуації на сході України та шляхів її вирішення. Окрім того, під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо налагодження співпраці між американськими і черкаськими волонтерами, що дасть змогу нашим військовим отримувати дороговартісне військове спорядження і такі вкрай необхідні ліки. Тому називати в такій ситуації сепаратистами і п’ятою колоною – це образити не тільки експерта із США, який погодився надати допомогу, а й власне українських патріотів, що захищають нашу країну від російської агресії. Кожен чує те, що хоче чути. Учасники прес-конференції почули від американського експерта про готовність допомогти, а пані депутатка чомусь заклики до сепаратизму.

Проте химерні думки пані Майбороди зайшли значно далі. Депутатка зазначила: "Громадянин Ташбаєв, який закликає усунути Президента Порошенка, і виступає від імені друга України сенатора Маккейна, основного лобіста надання Україні високоточної зброї, виконує завдання ФСБ Росії, агентом якої він являється. Люди, які проклали шлях до цих пір нікому не відомому Ташбаєву до прес-конференції, а зараз до ефіру студії "Рось", де час трансляції коштує 12 тисяч гривень, також являються агентами Росії. Надання ефіру Ташбаєву, після звернення голови ОДА Ткаченка до СБУ і відсутності офіційної відповіді, доводить безпорадність органів влади проти террористичних загроз. Висновки будуть зроблені".

А висновки дійсно зроблені. Відповідні органи Служби безпеки України в Черкаській області провели ретельну перевірку, в ході якої було встановлено, що у діях іноземного громадянина склад правопорушення не виявлено, про що було повідомлено ЗМІ. Тому, пані Майборода, вгамуйте фантазію і можете спати спокійно: сепаратистів у Черкасах немає. Крім того, пані народна обранице, хочеться Вас запитати, окрім вишукувати прояви сепаратизму у чиїхось діях, що особисто Ви зробили для того, аби підтримати українських бійців? А коли не маєте, що відповісти, то, будь ласка, не заважайте працювати тим людям, хто дійсно хоче і може це робити! Якщо ж маєте сумніви щодо дійсних намірів ГО "Волонтер Черкащини" запрошуємо у чергову поїздку до зони АТО, де на власні очі зможете переконатися, як живуть і які потреби мають наші військові.

До речі, пані Майборода мала б вибачитися за безпідставні звинувачення та наклеп. У разі відсутності вибачень Микола Добровольський має намір відстоювати честь, гідність та ділову репутацію у судовому порядку, а відшкодування моральних збитків будуть відправлені на потреби військовослужбовців у зоні АТО.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ