Хто перешкоджає залученню інвестицій у Черкаському районі?

Останнім часом у ЗМІ поширюється інформація, що підприємство ДП «Перемога Нова» в обхід громадськості не тільки виготовило проект будівництва пташників на території Мошнівської та Яснозірської сільських рад, а й розпочало будівництво самого комплексу, повідомили «Новинам Черкас» у Черкаській РДА.

Попри офіційні висновки фахівців, які ознайомилися з попереднім планом будівництва, наданим підприємством, дезінформація проводиться шляхом поширення суб’єктивних фактів та суб’єктивної інформації, із залученням активістів, які сприяють маніпуляціям з інформацією та вводять в оману суспільство.

– Матеріали, які повинні бути по законодавству, підприємство надало. Фахівці архітектурно-містобудівної ради при обласному управлінні містобудування та архітектури вдруге їх перевірили. Зауважень до вибору земельної ділянки не було. В попередньому плані санітарна зона 1 км 200 метрів відповідає вимогам. Кількість пташників – це не показник загрози екології. Там утримуватиметься в кілька разів менше птиці, ніж на вже діючій птахофабриці, – наголосив головний архітектор відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації Юрій Котетунов під час чергової робочої наради щодо можливого будівництва нових комплексів птахофабрики у районі. – Наступний етап – громадські слухання, про які буде повідомлено у терміни, визначені законодавством.

На цьому етапі фахівці управління екології, санепідемслужби, ветеринарної медицини та водних ресурсів області не мають зауважень до вибору земельної ділянки під будівництво.

– Розміщення виробничих комплексів птахофабрики не створить екологічної загрози для ґрунтових вод, оскільки за гідрогеологічним моніторингом вони знаходяться на рівні 5 метрів, – зазначив начальник відділу водних об’єктів Черкаського обласного управління водних ресурсів Дмитро Мехельсон.

Підприємство працює в правовому полі – прозоро та відкрито.

– ДП «Перемога Нова», як основне бюджетоутворююче підприємство в районі та інвестор, взяло на себе зобов’язання сприяти розвитку та поліпшенню соціально-економічного розвитку місцевих громад та району в цілому, будівництво птахофабрики забезпечить створення 500 робочих місць, розвиток інфраструктури, находження грошових коштів до місцевих бюджетів. Підприємство має намір вести бізнес по-європейськи, – зазначає в.о. начальника ДПІ в Черкаському районі Іван Приблуда.

Узагальнюючи підсумки наради, голова райдержадміністрації Костянтин Омаргалієв наголосив, що думка громадськості завжди буде пріоритетом у рішеннях влади. Проте це рішення буде виваженим, а не вносити суттєву економічному шкоду в подальший розвиток району. Попереду обговорення питання майбутнього будівництва з представниками громади.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ