У Черкаському районі дбають про переселенців

переселенці з КримуПро це у ході засідання районного координаційного центру з питань тимчасового розміщення громадян України, що прибувають з окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції, заявив начальник управління праці та соціального захисту населення Черкаської РДА Сергій Чубань. У розширеній нараді взяли участь заступник керівника апарату РДА Любов Кузьменко, керівники страктурних підрозділів, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в районі, повідомили «Новинам Черкас» у райдержадміністрації.

– Наразі на території Черкаського району зареєстровано 609 переселенців з Донецької та Луганської областей та 21 особа з території АР Крим, – повідомив Сергій Чубань. – З жовтня минулого року щомісячну адресну допомогу виплачено на суму 782,72 тис.грн. Незначна кількість переселенців проживають у КЗ «Черкаський районний центр ПМСД», що в селі Леськи, решта вирішили питання тимчасового проживання з керівниками територіальних громад району.

З-поміж цієї категорії громадян зареєстровано 34 інваліди, з них п’ятеро дітей. Виплату відповідних соціальних допомог їм поновлено відповідно до чинного законодавства. Крім того, визначено категорії отримувачів одноразової грошової допомоги відповідно до Постанови КМУ №535. Вже звернулося вісім родин-переселенців, у чотирьох з яких у складі сім’ї є інваліди та діти-інваліди.

У ході засідання обговорили також питання працевлаштування, участі громадських організацій у соціальній адаптації внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Черкаського району.

Як знайти роботу внутрішньо переміщеним особам знають у районному центрі зайнятості

Станом на березень поточного року до районного центру зайнятості звернулося 60 внутрішньо переміщених осіб. Наразі найбільше переселенців проживають у Білозір’ї, Руській Поляні, Хуторах, дещо менше в Тубільцях, Дубіївці та Сагунівці. Про це інформує директор Черкаського РЦЗ Олександр Гриценко.

– Загалом з 36 внутрішньо переміщених осіб, які мають відповідну довідку про взяття на облік як осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або районів проведення АТО, роботу знайшли семеро. Решту переселенців не влаштовує або рівень заробітної плати, заявлений у вакансіях, або специфіка нашого району, як аграрного краю, – коментує Олександр Гриценко. – Переважна більшість вимушених переселенців працювали у гірничовидобувній сфері, де отримували високі заробітні плати.

Проте й для таких у районному центрі зайнятості знайшли, чим допомогти. Відтак, кілька осіб пройшли навчання, отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю та започаткували власну справу. Поки відсутні пропозиції підходящої роботи, переселенцям пропонували тимчасову зайнятість. Тож ще одинадцять осіб працювали на громадських роботах.

– Наразі на обліку в центрі зайнятості перебуває 20 внутрішньо переміщених осіб. Фахівці центру активно проводять пошук роботи для них. Як варіант – розглядаємо вакансії в сільськогосподарській сфері, зважаючи на початок весняно-польових робіт, – коментує директор РЦЗ. – У будь-якому випадку ми працюємо над тим, щоб налаштувати цих людей працювати в районі і бути корисним для країни в цілому. Для цього, до речі, просимо підприємства, організації та установи різних форм власності інформувати про наявність чи перспективу появи актуальних вакансій з будь-якою-формою зайнятості.

16 родин переселенців пролікувалися в Центральній районній лікарні

Медики Черкаської центральної районної лікарні вже пролікували 16 сімей з числа тимчасово переміщених осіб з Донецької та Луганської областей. Про це інформує головний лікар ЦРЛ Микола Гуськов.

– На базі лікувального закладу розгорнуто спеціалізовані ліжка, які використовуються для отримання призначеного лікарями-спеціалістами стаціонарного лікування відповідно до профілю захворювання, – зазначає Микола Гуськов. – Лікувалися переважно у хірургічному, неврологічному, інфекційному та дитячому відділеннях.

Крім того, тимчасово переміщених осіб з інвалідністю при наявності законних підстав, враховуючи ступінь обмеження життєдіяльності, оформляються медичні документи для проходження медико-санітарної експертизи.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ