Костянтин Омаргалієв пояснив, чому не вдалося порозумітися з громадою в Яснозір’ї

Костянтин Омаргалієв– Учора в Яснозір’ї мали заслухати звіт сільського голови Лідії Поповиченко про роботу виконкому в 2014 році. Делегацію від державної адміністрації, і мене, як керівника, взяти участь у засіданні запросила особисто сільський голова. Це також регламентується Законом України «Про місцеві державні адміністрації». Відтак я маю право і повинен брати участь у засіданнях такого характеру і бути вислуханим.

На жаль, повноцінними такі збори назвати не можу. Адже протягом кількох годин відбувалося бурхливе обговорення питання можливого будівництва пташників на цій території. З самого початку люди, вмотивовані необґрунтованою «екологічної загрозою, що суне на їхні села», були радикально та агресивно налаштовані. Тож донести будь-яку інформацію було складно.

Проте, я залишаюся при думці, що сьогодні нам потрібно згуртуватися і використовувати всі ресурси, для залучення інвестицій, що сприятимуть розвитку району, області і країни в цілому. Треба проаналізувати всі події, що відбуваються у державі. Зараз набагато складніші умови для праці, ніж ще торік. Кому потрібні наші внутрішні конфлікти? Сьогодні ми повинні працювати над тим, щоб зберегти незалежність в усіх аспектах, а особливо у розвитку територіальних громад, на які незабаром чекає процес децентралізації.

Тож жителям цих територій потрібно продумати всі переваги від можливого будівництва нового комплексу, інвестицій у село, які уже готові працювати на благо територіальної громади, спокійно вислухати спеціалістів, які стараються щось донести до населення, і вже потім робити висновки. Не варто бачити тільки гірший бік подібних підприємств і порівнювати їхню роботу із запланованим будівництвом, не варто всю свою злість зганяти на тих людях, які дослухаються до іншої думки і йдуть на компроміси. Тож я закликаю громаду до співпраці у напрямі залучення інвестицій та чекаю на пропозиції щодо розташування пташників на території району.

Якщо сьогодні кожна громада вдасться до такого категоричного підходу, коли не сприймаються ніякі аргументи, а основною тезою є те, що «нас не обходять проблеми району в цілому, а цікавить тільки власна хата чи город», а місцева влада в свою чергу потуратиме таким ініціативам громад, тоді мусимо визнати, то країна не матиме абсолютно ніяких «європейських» перспектив.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Яснозір’ї назріває бунт. Голову РДА не пустили на сцену сільського клубу.

Селяни категорично налаштовані проти будівництва птахофабрики “Нашої Ряби” на землях між селами Мошни та Яснозір’я. Місцеві жителі чітко усвідомлюють, що сотні курників, які планують тут побудувати, зроблять неможливим подальше проживання у цих селах людей. Боротьба мошенців і яснозірців з наближеним до Президента олігархом Юрієм Косюком, що облюбував місцеві землі для будівництва найбільшої в Європі птахофабрики, триває вже півроку.

Представники “Нашої ряби” на громадські збори прийти “не зволили”, хоч на людях запевняють, що до діалогу із громадою готові.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ