Сергій Одарич обговорив із дахнівчанами їхні нагальні проблеми

Розбиті дороги, неосвітлені вулиці, негаразди з транспортним сполученням, а ще відсутність ринку торгівлі сільськогосподарською продукцією та аптек – такі проблеми вчора під час зустрічі з міським головою Черкас Сергієм Одаричем обговорили жителі Дахнівки

Розбиті дороги, неосвітлені вулиці, негаразди з транспортним сполученням, а ще відсутність ринку торгівлі сільськогосподарською продукцією та аптек – такі проблеми вчора під час зустрічі з міським головою Черкас Сергієм Одаричем обговорили жителі Дахнівки. Хоча від початку приводом для неї й стали скарги тамтешніх людей на місцевого перевізника, принагідно, у форматі діалогу, шукали вихід з низки інших наболілих роками питань.

Аби розмова була більш ґрунтовною й дахнівчани могли почути відповіді на всі свої питання, на зустріч прийшли також заступники міського голови та керівники практично всіх структурних підрозділів міськвиконкому.

Невдовзі в Дахнівці з’являться пільгові перевезення, – міський голова

Баталії навколо приватного перевізника, який обслуговує 14-ий маршрут (а це фактично єдине транспортне сполучення з Черкасами), не вщухали впродовж останнього місяця.

Спершу підприємцю дозволили дещо відкоригувати схему руху. Утім, місцеві жителі аргументували владцями – такі зміни просто позбавляють їх можливості нормально й вчасно дістатися до роботи чи відвезти дітей до поліклініки, дитсадку чи школи. Тоді підприємця зобов’язали повернутися до звичного розкладу руху й заїжджати в центр мікрорайону. Та замість цього, стверджували на одному з засідань виконкому дахнівчани, перевізник нібито вимагав сплачувати пасажирів подвійний квиток.

Відтак, минулого вівторка міська влада ініціювала розірвання договору з ФОП Копієвським Петром Йосиповичем, який обслуговує маршрут №14 «Вантажний порт – мікрорайон Дахнівка». Водночас, виконавчий комітет ухвалив рішення про внесення змін до руху маршрутного автобусу №31, продовживши його вул. М. Рокосовського у Дахнівці. На думку міського голови Сергія Одарича, такий підхід є достатньо правильним, оскільки дозволяє тепер дістатися жителям мікрорайону дістатися в різні кінці Черкас.

– Попри це, рішення про продовження маршруту №31 – тимчасове. Тож упродовж квітня нам потрібно підготувати на засідання виконкому всі необхідні рішення й внести відповідні зміни, аби це, так би мовити, було не «на пташиних правах», – сказав він.

Водночас, у контексті розмов про перевезення дахнівчан, з’ясувалося, що нині це єдиний район міста, який позбавлений можливості пільгового проїзду в громадському транспорті. Мовляв, в інших частинах містах – десь краще, а десь гірше – черкасці можуть користуватися тролейбусами. Поки ж для вони недоступні.

– На ті маршрути, які зараз працюють тут ми передбачимо частину субвенції на пільгові перевезення. Щоб перекрити цю потребу, достатньо виділити 100 тисяч гривень, потому підписати із перевізниками зміни до угоди, передбачивши ці кошти, та внести зміни в розподіл субвенції на пільговий проїзд, – пообіцяв міський голова.

Під час цієї зустрічі Сергій Одарич доручив профільному департаменту протягом двох тижнів розробити чіткий механізм, аби жителі мікрорайону вже невдовзі могли користуватися пільгами на проїзд у громадському транспорті. Таке рішення Сергія Одарича дахнівчани зустріли оплесками.

У Дахнівці до літа мають облаштувати продовольчий ринок

На вчорашній зустрічі з міським головою Сергієм Одаричем дахнівчани серед іншого жалілися на надто високі ціни на продукти. Більше того, кажуть, у їхньому мікрорайоні взагалі працює всього один магазин. Як стверджують самі місцеві жителі, його власник не відчуває конкуренції та ставить ту ціну, яку схоче. Натомість пропонують відкрити там сільськогосподарського ринку.

– Такий ринок можна облаштувати на території маленької школи, – говорили міському голові активні жителі Дахнівки. – Тут раніше проводили ярмарки, і на свята, і різні осінні та весняні ярмарки, а років зо три-чотири тому – закрилися.

Відтак, міський голова доручив директору КП «Черкаські ринки» Дмитру Лукашенку розглянути всі можливі варіанти для відкриття в Дахнівці місцевого ринку, який би працював для початку хоча б раз на тиждень (наприклад, каже, по суботам).

– Тут є велика кількість потенційних покупців. Однак не думаю, що зараз є сенс робити такий ринок постійним. Можна почати з одного разу в тиждень. Якщо ж на нього буде попит, тоді можна говорити й про частіше, – сказав Сергій Одарич.

Міський голова обіцяє дахнівчанам вирішити проблему з аптекою

Нині безпосередньо в мікрорайоні «Дахнівський» немає жодної аптеки. Тож місцеве населення просить владців, аби ті допомогли їм вирішити проблему не одного року. Поки міський голова пообіцяв, що клопотатиме за відкриття аптечного пункту в обласному госпіталі для ветеранів. Хоча й така пропозиція не надто привалює дахнівчан. Мовляв, це для них – задалеко.

– Насправді, мені хотілося б, аби в порожніх приміщеннях школи облаштувати амбулаторію сімейного лікаря, який обслуговуватиме всю родину, де б працювала й аптека, а ще – дільничний пункт міліції, – поділився Сергій Одарич. – Але для цього потрібні достатньо великі кошти. Боюсь, що в цьому році ми не зможемо профінансувати з бюджету повний обсяг, та й не встигнемо виконати всі роботи.

Так, за його словами, поки що міська влада домовлятиметься про відкриття аптечного пункту в госпіталі. Хоча й від ідеї про амбулаторію не відмовляється.

– Я думаю, що в цьому році ми спробуємо частину робіт зробити, так щоб наступного року на базі приміщень цієї школи могли відкрити амбулаторію, – запевнив він.

Міська влада шукає можливості для виділення земельних ділянок учасникам АТО

Під час зустрічі з жителями Дахнівки також торкнулися питання виділення земельних ділянок для учасників АТО в Черкасах. Як зауважив міський голова Сергій Одарич, нині є звернення до районної ради, аби та розглянула можливість відшукати кілька земельних масивів загальною площею 40-50 гектарів на межах із обласним центром. У подальшому їх, якщо такі будуть, можна виділяли учасникам антитерористичної операції з Черкас.

– Реально, з того що ми маємо, можемо виділити всього з кілька десятків таких земельних ділянок. Утім, за нашими оцінками, у ході антитерористичної операції нині беруть участь понад триста жителів міста. Водночас, вже є понад сотню заяв для виділення таких ділянок, – розповів він. – Тож аби вирішити цю проблему, ми звернулися до Черкаської районної ради. Зі свого боку, я готовий і думаю депутати підтримають мене, виділяти кошти, щоб забезпечити там інфраструктуру – зробити дорогу, облаштувати під’їзд, провести водопостачання та електрику. Тобто зробити все для того, щоб був сенс зробити там житло.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ