До голови Апеляційного суду області навідався столичний Автомайдан

Столичний "Автомайдан" сьогодні завітав до Черкас, щоб втрутитися у суддівський скандал, що розгорівся у стінах Апеляційного суду Черкаської області.

Нагадаємо, суддя Апеляційного суду Черкаської області Сергій Бондаренко заявив про систематичний тиск на нього з боку керівництва суду. За його словами, голова суду Володимир Бабенко погрожував судді, який наприкінці 2013 року відмовився виселяти вчителя з гуртожитку за позовом "Азоту", мотивуючи тим, що ПАТ "Азот" надасть суду для святкування дня суду безкоштовно приміщення Палацу дружби народів. Аудіозапис розмови голови суду із Бондаренком потрапив у мережу, пишуть Новини Черкащини.

Водночас Володимир Бабенко назвав звинувачення з боку свого колеги брехнею, яку він розповсюджує з метою захопити владу в колективі. Також він додав, що "сумнівається в адекватності" судді Бондаренка, який нібито постійно провокує конфлікти.

Щоб втрутитися в ситуацію із тиском на суддю, автомайданівці приїхали до черкаського Будинку правосуддя.

– Ми вважаємо, що корупція зосереджується саме в судах. Останнє соціологічне опитування свідчить про те, що рівень довіри українців до судів приблизно на тому ж рівні, що й довіра українців до російських ЗМІ. Це неспроста. Усі добре знають, що за гроші можна купити будь-яке рішення суду, – заявив один із лідерів київського "Автомайдану" Сергій Хаджинов. – Ми знаємо, що це кругова порука, коли голова суду викликає суддю і намагається змусити вплинути на прийняття ним рішень, які вигідні черкаському "Азоту". Тому ми приїхали з Києва, щоб запитати в пана Бабенка, чи правда те, про що йдеться в аудіозаписі і чи правда, що він чинив тиск на суддів під час Євромайдану.

За словами юриста київського "Автомайдану" Романа Маселка, пройшов майже рік після Майдану, але жодних змін у судовій системі не відбулося.

– Ті люди, які виносили неправомірні рішення, продовжують займати свої посади і вершити "кривосуддя". Зокрема в Апеляційному суді Черкаської області є щонайменше четверо суддів, які приймали рішення про відмову в скасуванні запобіжних заходів у вигляді арешту. Тобто тих активістів, яких незаконно затримували, колегія суддів залишала за ґратами, – заявив Роман Маселко. – Суддю доволі тяжко притягнути до відповідальності за завідомо неправомірні дії чи рішення. Для цього потрібні докази. І, як виявилося, у черкаського судді Бондаренка є такі докази.

Водночас суддя Сергій Бондаренко повідомив, що ще у жовтні минулого року подав усі документи у Раду суддів, де навів факти незаконного тиску голови суду. Потім у листопаді він подав заяву про злочин в прокуратуру. Прокуратура у січні 2015 року незаконно закрила цю справу, про що було встановлено ухвалою Олександрійського суду Кіровоградської області. Наразі розгляд справи знову поновлено.

Згодом активісти зустрілися з головою суду Володимиром Бабенком у його робочому кабінеті.

– Ми шоковані тим, що ми почули в записі вашої розмови з суддею Бондаренком. Скажіть чесно: була така розмова чи ні? – запитав Сергій Хаджинов у голови суду.

– Ні, – відповів той.

– Ви вважаєте, що все змонтовано?

– Так.

– На детекторі брехні зможете це підтвердити? Поліграф пройдете?

– Ні, я не буду нічого проходити.

У розмові Анатолій Бабенко також підтвердив, що апеляційний суд використовує автомобіль ПАТ "Азот" і водночас розглядає десятки справ, у яких "Азот" є однією зі сторін. На його думку, конфлікту інтересів у цій ситуації не виникає, адже справи розглядаються по-різному.

– Ми напишемо заяву в прокуратуру, – пригрозив Хаджинов. – Якщо у вас є совість – подайте у відставку. Не те, що з посади голови суду, а з посади судді.

– Для мене це виклик, і я його приймаю. Я піду на вибори голови суду і ви мене не залякаєте, шановні, – відповів Бабенко.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ