На базі УДПУ відбулася зустріч із прийомними батьками та батьками-вихователями району

зустріч із прийомними батьками, батьками-вихователями Уманського району та дітьми, які виховуються в прийомних сім'ях та дитячому будинку сімейного типу

Нещодавно в приміщенні Уманського державного педагогічного університету ім. П.Тичини, за ініціативи районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та за сприяння декана факультету соціальної та психологічної освіти Оксани Кравченко відбулась зустріч із прийомними батьками, батьками-вихователями Уманського району та дітьми, які виховуються в прийомних сім'ях та дитячому будинку сімейного типу.

Так, захід був проведений за двома напрямками: засідання круглого столу із прийомними батьками та батьками-вихователями та проведення тренінгового заняття, розвиваючих ігор із дітьми, які виховуються в прийомних сім'ях та дитячому будинку сімейного типу.

Директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Інна Гущина проінформувала присутніх про підтримку держави щодо поширення та розвитку сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та наголосила на необхідності проведення таких зустрічей з метою співпраці та обміну досвідом в роботі з прийомними батьками та батьками – вихователями.

«Засідання було проведено в теплій та довірливій атмосфері, в ході якого батьки мали можливість поділитись та обмінятись власним досвідом виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, почути поради досвідчених викладачів кафедри соціальної педагогіки, соціальної роботи та історії педагогіки щодо інноваційних методів виховання дітей», - сказала Інна Гущина.

Цікавим та корисним для дітей стало проведення тренінгового заняття практичним психологом центру соціально-психологічної реабілітації дітей у місті Умані Людмилою Чернишук за підтримки студентів-волонтерів університету на тему: «Цілі та шляхи їх досягнення».

«У ході тренінгу діти мали можливість ближче познайомитись один з одним, дізнатись багато цікавої інформації, зуміти ставити перед собою цілі та вміти їх досягати. Також, для хлопчиків та дівчаток були проведені пізнавально-розважальні ігри: «Знайди колір», «Фігури», «Роби навпаки», в яких діти брали активну участь, за яку отримали солодкі подарункивід центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та студентів університету. Також, студенти запропонували дітям намалювати малюнок та свої побажання нашим військовослужбовцям та патріотам, які знаходяться на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність нашої держави», – розповіла нам психолог центру соціально-психологічної реабілітації дітей Людмила Чернишук.

По завершенню зустрічі для дітей та батьків було проведено екскурсію в навчально-виховний центр «Планетарій». Кожен із учасників отримав для себе багато цікавої інформації від побаченого та почутого та вніс пропозицію – зустрітись знову.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ