Черкаські школярі - у трійці кращих на «ЕКОкласі»

Черкаські школярі - у трійці кращих на «ЕКОкласі»

У Києві на святі нагородження лідерів соціального екологічного проекту вітали старшокласників черкаської спеціалізованої школи №3: активісти екоруху ділилися досвідом, співали разом із улюбленими артистами з гурту «Авіатор» та дивувалися повнокупольному відео «На блакитній планеті».

18 травня 2015 року у київському планетарії «ATMASFERA 360» відбулася церемонія нагородження фіналістів II всеукраїнського конкурсу для учнівської молоді «ЕКОклас», ініційованого Геннадієм Виходцевим, керівником групи компаній «ФОКСТРОТ» і реалізованого торговельною мережею «Фокстрот. Техніка для дому», інформує МІА Черкаси.

Під слоганом «Твій перший дорослий проект» конкурс об'єднав зусилля дітей, батьків, вчителів і всіх небайдужих у вирішенні екологічних проблем регіонів України. Кількість учасників цього року збільшилася від 20 тисяч до 700 тисяч!

До трійки лідерів у номінації «ЕКОкреатив» увійшли старшокласники 10-Б класу Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3. Із проектом «Думай глобально, дій локально!» черкаські школярі приїхали на свято нагородження до Києва. У рамках конкурсної роботи «Думай глобально, дій локально!» екоактивісти з черкаської СШ№3 взяли участь в акції «Посади ліс», створили відео-кліп із закликом бути ековідповідальними і на власному прикладі продемонструвати, що означає жити екологічно: посадили 11 тисяч хвойних сіянців на 0,5 га лісу; зібрали 5 т 310 кг макулатури, чим зберегли від вирубки 400 дерев, зібрали 6820 пластикових пляшок та 20 кг батарейок, розробили та поширили серед населення міста 460 флаерів «Живи заощадливо»; провели просвітницької роботи серед 600 учнів школи про економне ставлення до електроенергії й питної води.

- Спасибі школярам за активність, але велика заслуга у результаті їх педагогів. Ви є найбільшими гарантами успіху своїх вихованців, й сьогодні всі бачать, як спільними зусиллями чудові ідеї школярів втілилися в життя та як прикрасили нашу країну, - говорить організатор конкурсу, виконавчий директор мережі «Фокстрот. Техніка для дому» В'ячеслав Поврознік.

Другий конкурс «ЕКОклас» продемонстрував значну еволюцію та динаміку результатів: якщо минулого року було отримано 405 проектів, то цьогоріч організатори отримали вже близько 500 конкурсних робіт. Вражаючим є внесок школярів у порятунок довкілля: школярі прибрали від бруду 25 тис. га території, висадили 55 тис. кущів та 112 тис. дерев, заклали 162 клумби і ділянки з лікарськими рослинам, провели 3240 екологічних агітаційних заходів, виготовили 820 шт. годівниць і шпаківень! Показовим цього року також стало те, що проекти приймалися виключно на електронних носіях та через інтернет – таким чином, жодне дерево не постраждало.

Оцінювання переможців і вибір найкращих проектів здійснювало профільне журі: Ганна Корнієнко, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник лабораторії діяльності позашкільних навчальних закладів Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук; Галина Будаш, асистент кафедри лабораторної діагностики біологічних систем Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Олена Мельникова, національний координатор програми SPARE в Україні; Тамара Радченко, завідуюча відділом екології Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України; Олена Милованова, pr-менеджер мережі «Фокстрот»; Євген Щепкін, художник Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України.

Авторів найкращих робіт на церемонії нагородження привітали не тільки організатори, а й партнери - президент міжнародного фонду «Скорочення ризиків» (RiskReductionFoundation) Володимир Костерін, заступник директора Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України Вікторія Тараненко та начальник відділу змісту позашкільної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України Наталія Бєлоглазова.

Організатори подарували школярам-переможцям не тільки візит до Києва на фінал «ЕКОкласу», а й відзнаки та сюрпризи від «Фокстроту» та польського виробника флеш-пам'яті Goodram (партнера конкурсу). А журнал «Единственная» (медіа-партнер конкурсу) подарував вчителям власні подарунки.

Після нагородження на всіх гостей чекав приємний сюрприз: виконання з улюбленими артистами - групою «Авіатор» - легендарної пісні «Трава у дома», у приспіві якої прозвучали слова про «ЕКОклас». А по тому були автограф- та фотосесія з улюбленими селебрітіз, ігри та вікторини, повнокупольне відео «На блакитній планеті» від українських аніматорів, в якому планета Земля представлена у всьому її біологічному різноманітті.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ