Учні з Городища стали переможцями конкурсу на найкраще відео

10 лютого 2015 року у приміщенні Музею грошей Національного банку України відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу на найкраще відео на тему «ЗАОЩАДЖУЙ!». Привітали школярів з перемогою в.о. заступника Голови Національного банку України (НБУ) Владислав Рашкован та Заступник Голови Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у країнах Європи та Євразії Джонатан Катц.

Привітавши учасників, Владислав Рашкован подякував USAID за підтримку талановитої української молоді й за проведення таких просвітницьких заходів та наголосив на підтримці основної ідеї конкурсу, яка полягає в наочній демонстрації важливості ощадливого ставлення до грошей і сприяє формуванню раціональної фінансової поведінки.

– Сьогодні ми живемо в період, коли від зважених фінансових рішень залежить ваше благополучне фінансове майбутнє. Вам потрібно розуміти, коли варто брати кредит і за допомогою яких інструментів заощаджувати гроші, – зазначив Владислав Рашкован. – Це надзвичайно приємно, що діти – молоді громадяни України – розуміють важливість фінансової грамотності. Сподіваюсь, що й у подальшому ви розвиватимете навички ощадливості, які відтворили у своїх відеосюжетах.

Почесний гість церемонії нагородження Джонатан Катц подякував НБУ за сприяння підвищенню фінансової грамотності населення України і від імені USAID привітав переможців конкурсу.

– Мені дуже приємно взяти участь у цій церемонії, адже я переконаний, що фінансова освіта завдяки таким конкурсам допомагає учням знайти шлях до фінансового успіху, – сказав пан Катц. – Кожна людина має розуміти, що заощадження коштів – це основний аспект планування власного життя. Тому намагайтеся формувати у себе гарні фінансові звички і робіть заощадження пріоритетним завданням, оскільки саме заощадження з часом допоможуть вам досягти фінансових цілей у житті.

Другий щорічний конкурс на найкраще відео на тему «ЗАОЩАДЖУЙ!» був організований Програмою USAID «Розвиток фінансового сектору» (USAID/FINREP-II) та Національним банком України в рамках святкування Всесвітнього дня заощаджень та Тижня фінансової грамотності в Україні. Десятикласники загальноосвітніх навчальних закладів, які вивчають курс «Фінансова грамотність», мали можливість спробувати себе у ролі режисерів, операторів і акторів. 39 команд із 17 областей України взяли участь у конкурсі. За умовами конкурсу кожна команда мала створити відео тривалістю до двох хвилин, яке б пояснювало, чому та як потрібно заощаджувати гроші і контролювати власні витрати для досягнення своїх фінансових цілей.

Члени журі у складі представників НБУ, USAID, Програми USAID/FINREP-II та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України оцінювали відеороботи за чотирма критеріями: за змістом, оригінальністю, технічною та художньою майстерністю оформлення і якістю режисури.

Так, перше місце здобула команда спеціалізованої школи № 13 м. Дніпропетровська: учні Ілля Нікольський та Антон Рябчук, друге місце посіла команда з Городищенського економічного ліцею Черкаської області: учні Максим Юзефович та Інна Дудник під керівництвом учителя курсу «Фінансова грамотність» Надії Жуган, а третє – команда з Рівненської загальноосвітньої школи № 23: учні Вікторія Бабич та Ірина Абрамович.

Переглянути відеороботу команди Городищенського економічного ліцею Черкаської області можна тут:

Додатково:

Курс «Фінансова грамотність» було створено Програмою розвитку фінансового сектору (USAID/FINREP-II) разом з Університетом банківської справи НБУ за сприяння Міністерства освіти і науки та Національного банку України. Він призначений для учнів десятих класів загальноосвітніх навчальних закладів України з метою формування у молодого покоління практичних навичок щодо управління власними коштами і відповідальної фінансової поведінки та задля підготовки учнів до дорослого життя. У 2014 – 2015 навчальному році факультативний курс «Фінансова грамотність» вивчають понад 18 000 учнів у більш ніж 650 загальноосвітніх навчальних закладах України.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  3. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  4. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  7. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  8. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  9. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  10. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ