Сміляни на мітингу звернулися до Яроша

Учасник АТО Олексій Цибко

11 червня увечері в центрі Сміли відбувся мітинг, на якому представники місцевої «Самооборони» та Спілки воїнів інтернаціоналістів говорили про випадок, що стався увечері 5 червня в смілянському барів «Зодіак». Нагадаємо, там за повідомленням прес-клубу реформ, «Правий сектор» розібрався з підпилим учасником АТО.

– Нас обурюють події, які відбуваються в місті. Де правоохоронці? Чим вони займаються? За що загинули люди на Майдані, за що воюють хлопці в АТО? Я думаю за свободу України, за те, щоб усі ми і наші діти могли почувати себе безпечно і радіти життю. Але виходить так, що нам і тут треба боротися. І ми не розуміємо з ким: з регіоналами, псевдопатріотами? З ким? От я прочитав в інтернеті неправдиву статтю щодо ситуації навколо побитого учасника АТО. Як так можна? Валерій (позивний «Сват») не довоював два тижні до року, його комісували. Людина має шість контузій… І от, коли побратими відправили Валеру підлікуватися, йому в Смілі проломили трубою голову, зламали ніс, щелепу, розбили лікоть… – виступав на мітингу керівник місцевої «Самооборони» Андрій Бондаренко, пише Прочерк.

Виступаючий зазначив, що раніше не говорив про подібні речі, бо знав, що «Правий сектор» воює на Сході України не гірше за інших патріотів.

– Але що роблять ті його члени, які відсиджуються у Смілі? Я хочу написати від нашої «Самооборони» листа до Яроша і запитати його: як нам бути? Кого сприймати патріотами – тих, що воюють, чи тих, що у нас тут по барах з трубами бігають? Нам не потрібні в місті рекетери, вороги України. Ми проти бандитизму. У нас спільний ворог – Росія, росіяни нас за непотріб мають. Навіщо нам зараз, щоб тут брат брата бив трубою по голові? І не просто брата – героя, котрий воював за всіх нас… Ми не можемо допустити такого зневажливого, жорстокого ставлення до наших патріотів.

– Тут зібралися люди, які служили, воювали, тобто ті, які можуть відповісти на такі випадки адекватно, – говорив учасник АТО Олексій Цибко. – Але ми зібралися не для цього, а для того, щоби не допустити «беспрєдєлу». Бо «беспрєдєл» породжує «беспрєдєл»… Сьогодні тут присутні представники СБУ, міліції, влади. І ми закликаємо їх не бездіяти. Бо якщо у працівників МВС немає запитань з приводу цієї події, то у нас втрачається віра в справедливість. І хіба не так усе починалося в Донецьку? – звідкись з’явилися агресивні люди, зброя… Я вважаю, що робота правоохоронних органів насьогодні у нас незадовільна. Влада мусить відреагувати адекватно, щоб не було нової крові. Не дамо відбутися подібному! Ми не повинні мовчати, опустивши голову. Тому те, що ви тут, – це вже ваша позиція. І я дякую вам за це.

А бойовий побратим Цибка Каміль Валетов наголосив, що не можна залишати безкарними напади на людей, тим паче таких заслужених, як АТОвець Валерій. Але не допускати самосуду і крові. І закликав усіх не бути байдужими, бо за великим рахунком від кожного залежить майбутнє країни.

Присутні також говорили про те, що збільшується кількість наркопритонів у місті, а правоохоронці неналежно виконують свої обов’язки. Люди навіть називали адреси наркопритонів. Дехто пропонував звернутися до міністра внутрішніх справ України, щоби він розпочав реформу МВС зі Сміли, а то місто з центру України непомітно і швидко перетвориться в центр наркобізнесу і бандитизму.

Підсумком мітингу смілян стало рішення про спільне звернення до народного депутата України, лідера політичної партії «Правий сектор» Дмитра Яроша, керівників силових структур в області і Києві щодо ситуації в Смілі і бездіяльності правоохоронців. Що і було виконано наступного дня.

Петро Бондаренко, Сміла

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ