Працівники смілянського підприємства приїздили шукати прав до Фонду держмайна

начальник Черкаського регіонального відділення Фонду держмайна Віктор Плаха

Неприємну розмову з двома десятками працівників смілянського підприємства «ДАК-Електропром» мав учора начальник Черкаського регіонального відділення Фонду держмайна Віктор Плаха.

Обурені представники трудового колективу на «високих тонах» звинувачували відділення Фонду в цілеспрямованому руйнуванні підприємства, яке сьогодні ефективно працює, зокрема, й ремонтуючи військову техніку для АТО. Робітники не розуміють, чому раптом Фонд зацікавився їхнім заводиком, і підозрюють, що керівництво регіонального відділення «виконує чиєсь замовлення», пише Прочерк.

Віктор Плаха та його працівники намагалися доводити, що вони лише відстоюють інтереси держави. У Фонді звинувачують керівництво підприємства в маніпулюванні працівниками.

Директор «ДАК-Електропрома» Олексій Давиденко, до якого «Прочерк» звернувся по коментар, переводить дискусію в політичну площину. На його переконання, регіональним відділенням Фонду «керують ті самі особи, які там працювали й за попередньої влади», а сьогодні вони, мовляв, намагаються шкодити державі, в тому числі, перешкоджаючи ремонту техніки для АТО.

Джерело непорозумінь – спір щодо власності на майно (головним чином, споруди) державного підприємства «Фірма Орізон-Транс», яке в 2004 році було передано в оренду приватному підприємству «ДАК-Електропром». Підприємство сплачувало за оренду доти, доки в 2012 році виконком Смілянської міськради не видав йому свідоцтво про право власності на майно «Фірми Орізон-Транс».

Відтоді оплачувати оренду, як воно вважає, вже свого майна, підприємство «ДАК-Електропром» відмовляється. Натомість регіональне відділення Фонду держмайна наполягає, що свідоцтво на право власності виконком Смілянської міськради видав, спираючись на неправомірні документи. Свою позицію Фонд довів у суді: вступило в дію рішення господарського суду від 22 квітня 2014 року щодо скасування рішення міськвиконкому.

Але поки йшов судовий розгляд справи, «ДАК-Електропром» створив нове підприємство – ТОВ «Скорпіони» та вніс до його статутного фонду згадане спірне майно колишньої «Фірми Орізон-Транс». Нині відділення Фонду намагається через суд витребувати майно з володіння «Скорпіонів», але цей процес наразі триває. Також Фонд прагне отримати зі смілянського підприємства плату за оренду майна впродовж кількох років.

– Майно колишнього підприємства «Орізон-Транс» сьогодні перебуває на балансі ТОВ «Скорпіони». Свідоцтво на власність не скасовано, – наголошує Олексій Давиденко. – Й це – незважаючи на те, що Фонд держамайна намагається різними судами забрати це майно. Фонд веде на те, що хтось там якось собі виписав документи (на власність, - ред.) Але ж не директор сам собі свідоцтво намалював! Це видав державний орган!

Працівники підприємства, які сьогодні приїздили в Черкаси шукати правди, стверджували, що вони вже мусили написати заяви про звільнення, оскільки, мовляв, це вимагається в рішенні господарського суду від 14 квітня (за позовом про витребування майна з володіння ТОВ «Скорпіони»). Натомість, як свідчать документи, це рішення оскаржене, а отже не вступило в дію, крім того, вимога про звільнення працівників відсутня в резолютивній частині судового рішення.

– Ми запропонували «ДАК-Електропрому» кілька варіантів виходу із ситуації. Найбільш перспективним нам здається можливість створення господарського товариства, співзасновником якого виступили б «ДАК-Електропром» і держава. Олексій Давиденко в розмові з нами на цей варіант погоджується, але, коли повертається у Смілу, продовжує маніпулювати своїми працівниками, – каже начальник Черкаського регіонального відділення Фонду держмайна Віктор Плаха. – Він довів ситуацію на підприємстві до нинішнього стану, а відповідальність намагається перекласти на нас.

Натомість, Олексій Давиденко наполягає, що всі варіанти виходу із ситуації, які пропонує Фонд, є неприйнятними.

– Створення спільного підприємства означає, що в держави буде 51 відсоток. А зараз усі кажуть, що держава – неефективний власник. Держава буде управляти підприємством? Це просто нереально. Оперативності в управлінні не буде. Де в нас державні підприємства працюють ефективно? – ставить Давиденко риторичне запитання. – Чому все робиться, щоб люди не працювали?..

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ