На Уманщині було налагоджено водопостачання у стаціонарі для людей похилого віку

стаціонарне відділення територіального центру, що знаходиться у селі Рижавка

Самотня безпорадна старість – найстрашніше, що може чекати людину на схилі літ. Частина одиноких непрацездатних громадян Уманського району знаходять свій другий рідний дім у державних будинках-інтернатах або у стаціонарному відділенні територіального центру, що знаходиться у селі Рижавка.

Опинитися в стаціонарному відділенні – важка доля самотніх людей. Цю розповсюджену думку спростовують мешканці Рижавського стаціонарного відділення територіального центру, адже за роки перебування під спільним дахом і старенькі, і працівники закладу стали однією дружною родиною.

Нині в стаціонарному відділенні територіального центру, розрахованому на 20 ліжкомісць, у 6 затишних кімнатах проживають14 літніх людей, умови проживання яких, перебувають під постійним контролем голови Уманської райдержадміністрації Віталія Олійника. Серед мешканців стаціонарного відділення люди різного віку та різних категорій, а саме: 4 учасники війни, 4 дитини війни, 2 інваліди з дитинства, 2 інваліди загального захворювання, 2 особи пенсійного віку. Найстаршому жителю даного закладу виповнилося 94 роки.

Цій категорії громадян забезпечено: соціально-побутове обслуговування, медичне обслуговування, а також забезпечення життєво необхідними ліками; житло у межах санітарних норм, столовий посуд, одяг та взуття, раціональне харчування, спеціальні засоби пересування. Умови проживання максимально наближені до домашніх, аби кожен мав змогу відчути тепло і затишок.

Підопічні мають у своєму користуванні ванну кімнату, душову, кімнату відпочинку та їдальню.

Утримується установа за рахунок коштів місцевого бюджету, пенсійних відрахувань та благодійних коштів.

На харчування підопічних протягом І півріччя 2015 року витрачено коштів по загальному, спеціальному фондах та благодійної допомоги на суму 93,6 тис. грн.. Для підопічних організовано чотириразове харчування. Добові натуральні норми харчування по основних продуктах виконуються на 100 %.

Дієву підтримку та допомогу завжди отримуємо від керівників ТОВ «Берестівець», ТОВ «Прометей», ТОВ «Аграрій СВПП», ПП «Орієнтир Агро Б», ПрАТ «Райз-Максимко», ФГ «Агрофірма «Базис», ПОСП «Уманський тепличний комбінат», Уманський «Агрошляхбуд» .

Так, для підопічних стаціонару протягом І півріччя керівниками сільгосппідприємств надано благодійної допомоги продуктами харчування на загальну суму 25,2 тис. грн., що сприяє значному зменшенню витрат коштів на придбання продуктів.

Одним із головних напрямків роботи територіального центру є покращення догляду і умов проживання підопічних у Рижавському стаціонарному відділенні. Проте поряд з усіма позитивними моментами, була одна проблема, яка не вирішувалась певний час – це перебої водопостачання в стаціонарі.

При зустрічі з підопічними Рижавського стаціонарного відділення територіального центру голова Уманської райдержадміністрації Віталій Олійник наголосив, що питання водопостачання в стаціонарі необхідно вирішувати негайно. І ось, протягом місяця дане питання, яке тягнулося роками, вирішено.

За ініціативи та допомоги голови райдержадміністрації в Рижавському стаціонарному відділенні здійснено буріння свердловини та встановлено автоматизоване обладнання. Забезпечено цілодобове, безперебійне постачання води в стаціонарі. Здійснилася заповітна мрія. Працівники та підопічні Рижавського стаціонарного віддлення територіального центру вдячні Віталію Васильовичу, «людині діла, а не слова» за допомогу.

«Всебічна підтримка, допомога, розуміння потреб і проблем територіального центру соціального обслуговування очільником району – це запорука розвитку та якісної роботи Рижавського стаціонарного відділення, належного забезпечення потреб людей похилого віку та інвалідів», – поділилася з нами директор територіального центру Наталія Кицик.

 

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ