Черкасці панікують через об’єднання двох пологових будинків

Медики та пацієнти вже збирають підписи проти.

Черкасців збурили чутки про об’єднання двох пологових баз в одну. Зокрема, переїзд пологового із Південно-західного на Чехова. Головлікар заспокоює: то лише "вилами по воді писано". Натомість медики та пацієнти вже збирають підписи незгідних. Юлія Доброскок з vikka продовжить.

Пологовий, що у Південно-західному, охопив медичний переполох. Чутки про його закриття збурили пацієнтів.

Людмила Проніна, пацієнтка: "Знайомі говорили, що хочуть закрити це відділення. Я дуже негативно до цього відношусь. Тому що звикли, тому що зручно, тому що поряд. Тут народжували. Наприклад я своїх двох дітей"

Розмови про злиття двох баз пологового в одну підбурили і самих медиків. Про реформаторські плани Мінохоронздоров’я, кажуть, розповідав їм сам головлікар. І хоч конкретних радикальних вказівок ще не було – вже готуються до найгіршого. На камеру працівники пологового говорити бояться. Пояснюють: не хочуть втратити свої робочі місця. Показують нам лише ось ці списки – з підписами незгідних медиків та пацієнтів. Таких вже назбирали зо три сотні.

Сміливо говорить на камеру лікар Андрій Філоненко. Щоправда, не з тутешнього пологового, а з жіночої консультації. Долею своїх сусідів-медиків, каже, відверто переймається. А ось жіночу консультацію, чув, чіпати не будуть.

Андрій Філоненко, лікар жіночої консультації: "Жіноча консультація без стаціонару - це має вигляд якийсь зовсім неправильний. Навряд ця жіноча консультація буде при базі №1, бо ми маємо обслуговувати цей район – Соснівський"

Володимир Зеленько, головний лікар КЗ "Черкаський пологовий будинок "Центр матері та дитини" м. Черкаси: "Сміливо можу сказати, що на рівні департаменту охорони здоров’я міста Черкаси це питання не обговорюється. І мені невідомо, хто дестабілізує обстановку і серед вагітних жінок, і серед медичного персоналу".

У його закладі щороку з’являються на світ 3,5 тисяч немовлят – хвалиться головлікар пологового будинку Черкас Володимир Зеленько. Наразі питання про об’єднання двох баз пологового не стоїть. Єдине, що може змінити ситуацію, припускає лікар, відкриття перинатального центру біля обласної.

Володимир Зеленько, головний лікар КЗ "Черкаський пологовий будинок "Центр матері та дитини" м. Черкаси: "Якщо станеться так, що відкриється перинатальний центр, і дві тисячі пологів буде там. Я допускаю, що дві будівлі можуть бути не потрібними. Але це на рівні все розмови"

Доти ж, міркує Зеленько, закривати одну із будівель пологового у Черкасах просто недоцільною. Наболіле медичне питання коментують і на сайті обласного департаменту охоронздоров’я. Об’єднання пологових, наголошують тут, – то компетенція виключно міських владців. Водночас розвінчують чутки про наміри області розмістити у пологовому південно-західного диспетчерської служби швидкої допомоги та обласного шкірвендиспансеру.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ