Відбулася зустріч канівського міського голови Ігоря Ренькаса з учасниками АТО та членами їх сімей

воїн АТО

13 серпня у залі міськвиконкому відбулася зустріч із демобілізованими учасниками АТО, членами їх сімей, членами громадської організації «Канівська спілка учасників антитерористичної операції».

На зустрічі були присутні міський голова І.О.Ренькас, заступники міського голови В.В. Коломієць, Н.А. Матінова, військовий комісар В.М. Орел, голова громадської організації О.М. Клочок, начальник фінансового управління, начальник управління соціального захисту населення, представники відділу освіти, відділу земельних ресурсів, відділу комунального майна, директор міськрайонного центру зайнятості, заступник начальника управління Пенсійного фонду в м. Каневі і Канівському районі, інспектор державної територіальної інспекції праці та інші.

Як з’ясувалося під час зустрічі, найбільше хвилює учасників АТО питання працевлаштування. Директор міськрайонного центру зайнятості розповіла про існуючі вакансії, про порядок зарахування на державну службу, про навчання новим професіям, збереження робочого місця. Обсяг державних коштів, перерахованих 12-ти організаціям, що виплачують зарплату 29-ти мобілізованим, склав 500 тис. грн. за півроку.

На зустрічі говорили про оздоровлення дітей учасників АТО та безкоштовне харчування в навчальних закладах. Щоб діти могли харчуватись у школах і садочках безкоштовно, то варто лише надати ксерокопію посвідчення в освітній заклад, що батько є учасником АТО. Також можуть писати заяву у відділ освіти на оздоровлення своїх дітей.

Розглядалося питання про виділення земельних ділянок учасникам АТО. Міський голова зауважив, що за генеральним планом міста вільні ділянки знайти дуже важко. Обговорюється можливість виділення землі для формування мікрорайону з необхідними комунікаціями під забудову для учасників АТО в районі Костянця.

До учасників зустрічі доведена інформація про виконання рішення сесії міської ради від 30.10.2014 №18-02 щодо звільнення їх сімей від оплати послуг ЖЕКу і водоканалу до отримання статусу учасника бойових дій. На даний час цією пільгою користуються 29 сімей.

До Єдиного державного реєстру внесені дані про 2-х інвалідів війни та 20 учасників бойових дій. Присутнім роз’яснено порядок оформлення пільг, що відповідають їх статусу.

Відповідно до міської Програми соціальної адаптації та підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України     та членів їх сімей – мешканців м. Канева на 2015-2016 роки та міської комплексної програми «Турбота» надається одноразова грошова допомога учасникам АТО та членам їх сімей. Виплачені кошти з місцевого бюджету двом сім’ям загиблих, а учасники АТО, які звернулись з особистими заявами, також отримують грошову допомогу.

Обговорено інші питання учасників АТО, зокрема: обліку осіб, які потребують покращення житлових умов, забезпечення учасників АТО та членів їх сімей дровами; надання медичної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей; забезпечення медикаментами.

Від учасників АТО надійшла пропозиція щодо включення до постійно діючої консультативної групи з питань розгляду звернень і координації роботи з надання підтримки учасникам АТО представника від громадської організації.

За підсумками зустрічі вирішено підготувати листа до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до порядку виділення путівок для оздоровлення учасників АТО: перебуваючи далеко від сім’ї, вони мріяли про сімейний відпочинок, з дружинами і дітьми, тому демобілізованим варто надавати сімейні путівки.

Учасники зустрічі домовились – у разі виникнення певних проблем у воїнів АТО чи їх родин ці питання вирішуватимуть разом. Військовослужбовець може звернутися до центру надання адміністративних послуг або за телефоном 3-17-78, де буде надана соціальна, правова, медична або інша довідкова інформація, що цікавить учасників бойових дій та членів їх сімей.

Крім того, необхідну інформацію щодо отримання державної допомоги військовослужбовці, демобілізовані та члени їх сімей можуть отримати на офіційному сайті Канівської міської ради. Планується подати низку актуальних публікацій в місцевих засобах масової інформації.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ