Мешканцям десяти багатоповерхівок нині роблять заасфальтований і освітлений проїзд до їхніх будинків

- Саме тут щодня ходять на зупинки автобуса тисячі людей – тож заявку на реконструкцію міжквартального проїзду від вул. Чехова до провулку Тімірязєва я направив до департаменту ЖКГ одразу ж після звернення мешканців. Тут «спальний» район – комплекс із десяти 5-поверхівок, а ці 500 метрів шляху стояли неосвітлені, хоча ями були такими, що запросто поламати ноги, а обабіч цієї захаращеної дороги уже почали виростати купи сміття, - розповідає депутат Черкаської міської ради (Партія вільних демократів) Олег Ліходькін.

– Я добився того, що у 2012 році проект було розроблено і закладено кошти на роботи, але, у зв’язку з економічною кризою, зупинкою коштів казначейством, роботи були не профінансовані і не виконані. Закласти цю суму до бюджету міста знову вдалось лише цього року. Наразі більшість робіт уже зроблено. Від самого початку ми з активістами прилеглих будинків взялись контролювати якість робіт. На жаль, маємо ряд претензій до підрядника: не по всій довжині було встановлено бордюри, неякісно було зроблено примикання між доріжками, які вели до проїзду, і новим асфальтом, місцями покриття неякісне і вищерблюється – але, після звернень до управління ЖКГ міста і служби технагляду, підрядник уже почав виправляти свої недоробки.

Тож сьогодні тут закінчують основні роботи із реконструкції асфальтного покриття, уже встановлено та під’єднано до мережі стовпи вуличного освітлення. Слід сказати, що ці роботи стали можливим завдяки тому, що одним із пріоритетів формування цьогорічного бюджету є фінансування робіт, які розпочаті в минулих роках і досі не завершені.

У мене на окрузі є ще один такий «довготривалий» проект – спортивний майданчик по вул. Петровського, 163, який нарешті маю можливість довести до ладу в цьому році, бо необхідні кошти передбачені цьогорічним бюджетом і підрядник висловив готовність роботи завершити. Це багатофункціональний майданчик для занять спортом, гри у футбол, волейбол, баскетбол – розташований якраз у густонаселеному районі, тож ним зможуть користуватись сотні місцевих дітлахів і дорослих. Проект було зроблено за мої власні кошти кілька років тому. Роботи було розпочато і «законсервовано» у зв’язку із відсутністю фінансування. Але за два-три місяці, сподіваюсь, майданчик уже працюватиме.

Паралельно із цим, буде завершено першу чергу ремонтних робіт у місцевій школі №22, де вже проведено реконструкцію санвузлів та встановлено пандус, а на черзі – заміна дверей та системи опалення зі встановленням лічильника тепла. У планах на наступний рік - провести реконструкцію спортивної зали із заміною підлоги і вікон.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  4. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  5. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  6. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  7. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ