У Черкасах назвали кращих спортсмена та тренера місяця

За підсумками листопада управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації кращим спортсменом Черкащини став вихованець комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вікторія» Юрій Майдаков. Звання кращого тренера здобув його наставник Олександр Піскун. Визначили кращих спортсмена та тренера Черкащини.За підсумками листопада управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації кращим спортсменом Черкащини став вихованець комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вікторія» Юрій Майдаков. Звання кращого тренера здобув його наставник Олександр Піскун. Визначили кращих спортсмена та тренера Черкащини.

Нагадаємо, що чемпіонський титул Юрій Майдаков виборов на чемпіонаті Європи з боксу серед школярів, який проходив на початку листопада в Анапі. У цих змаганнях взяли участь 212 учасників з 24 країн світу.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Максим Зеленський привітав кращих представників спорту листопада та вручив їм почесні грамоти.

– Те, що Олімпійський комітет у Черкаській області відслідковує, у яких змаганнях брали участь наші спортсмени та з якими результатами, – це та ніша, яку правильно обрав комітет. Адже завдяки цьому ми можемо слідкувати за спортивними досягненнями спортсменів високого рівня, – зазначив Максим Зеленський.

На Черкащині обговорили здобутки у спортивній галузі

На Черкащині спостерігається позитивна динаміка покращення фізичної підготовки дітей молодшої групи, які беруть участь у змаганнях та чемпіонатах області. Крім того, не зважаючи на складність здобуття звання майстра спорту України, їхня кількість на Черкащині постійно збільшується. Це свідчить, що спортивна галузь регіону постійно розвивається, наголосив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський під час вчорашньої прес-конференції.

Підтримка спортсменів високого рівня і розвиток професійного спорту – основні напрямки роботи управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, наголосив його начальник Максим Зеленський. Він зазначив, що для виконання цих завдань в управлінні постійно аналізують діяльність дитячо-юнацьких спортивних шкіл, результативність виступів спортсменів на обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Згідно з проведеним аналізом на Черкащині нині діє три кращі дитячо-юнацькі спортивні школи, вихованці та тренери якої показують незмінно високі результати. Це – Черкаські комплексні дитячо-юнацькі спортивні школи №1 та №2, а також Уманська дитячо-юнацька спортивна школа № 1. Варто відзначити, що Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2 з року в рік посідає лідерські позиції у всеукраїнському рейтингу. Її директор Ірина Дудник зауважила, що для досягнення високих результатів у своїй роботі, варто у першу чергу її любити та докладати максимум зусиль для перемоги.

– Дуже вдячна, що нас підтримують. Наступного року наш вихованець Сергій Куліш прийматиме участь у Літніх Олімпійських іграх, які проходитимуть в Ріо-де-Жанейро, – говорить директор Черкаської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №2 Ірина Дудник. – Тож в області звернули на це увагу та виділили кошти на придбання спеціального професійного костюму.

Вчора ж Ірині Дудник передали електронну систему для тренування зі стрільби «Скатт». Вона дасть змогу тренуватися без патронів, що значно скоротить витрати. Адже часто вартість набоїв становить від 10 гривень і до 10 євро й більше.

Однак, щоб отримати чемпіона або вивести команду на змагання, необхідні значні фінансові вкладення. У цьому КДЮСШ отримують значну допомогу від батьків та меценатів, розповідає директор Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 Вікторія Краснова.

Тренер-викладач Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вулкан» Юрій Зубов звернув увагу на те, що загалом більшість спортивних шкіл області має застарілу матеріально-технічну базу радянського зразка. Крім того, мінімальна вартість одного спортсмена області становить 81 гривню на добу. У кращих спортивних школах України, спортсмени яких показують високі результати, ця цифра становить щонайменше 1200 гривень. Розраховуючи цей показник, необхідно зважати на рівень заробітної плати тренерів, адміністративного та технічного персоналу, варти оренди приміщення, отримані кошти на навчально-тренувальну роботу та на придбання інвентарю.

Цей рік став для спортивної галузі Черкащини у дечому переламним. Адже школи, які раніше фінансувалися з фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, тепер отримують кошти з обласного бюджету та частково з державних субвенцій. У результаті цього відбулося скорочення дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Нині їх в області 43. Щоправда, їхнє скорочення ніяк не впливає на рівень залучення дітей. Крім того, за словами Максима Зеленського, в управлінні подали проект в Державний фонд регіонального розвитку, після затвердження якого на Черкащині на основі співфінансування мають відкрити 10 спортивних районних шкіл.

– Ми лобіюємо питання розвитку початкової спортивної школи та працюємо над тим, щоб їхнє облаштування кожного року ставало кращим. Адже йдеться про комфортне виховання наших дітей, – зазначив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський. – Якщо ми не будемо займатися позашкільним вихованням дітей сьогодні, то не варто очікувати, що у майбутньому у нас буде здорова патріотична нація, а нашу країну на міжнародному рівні славитимуть чемпіони спорту.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ