25 років допомагаємо людям знайти роботу

Державна служба зайнятостіУ грудні 1990 року було створено Державну службу зайнятості, яка за цей час пройшла непростий шлях від модернізації до впровадження в роботу новітніх технологій з обслуговування клієнтів безробітних та роботодавців.

За 25 років послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалося понад 1,9 млн. незайнятих громадян. За допомогою центрів зайнятості роботу отримали майже 700 тис. жителів Черкащини, в тому числі більше 19 тис. були працевлаштовані шляхом надання дотацій роботодавцям. За фінансової підтримки служби зайнятості 13,5 тис. мешканців Черкащини, колишніх безробітних поповнили ряди підприємців.

За цей час близько 150 тис. безробітних мешканців області скористалися можливістю підвищити власну конкурентоспроможність на ринку праці шляхом проходження професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. Тимчасову зайнятість було забезпечено 310 тис. громадянам регіону.

Сьогодні центри зайнятості задовольняють понад 90 відсотків кадрових потреб роботодавців, їх послугами користується щорічно близько 150 тис. мешканців Черкащини та 25 тис. роботодавців регіону.

Зміни стану економіки та політики накладають свій відбиток на ринок праці. Зараз країна переживає складні часи, це на собі відчуває кожний. Окупація Криму, війна на Сході – ці трагічні події заставили знятися з місць проживання тисячі людей, які залишились без домівок, роботи, в тяжкому психологічному стані. В області зараз перебуває понад 14 тис. вимушено переміщених осіб. І їм необхідно допомогти налагодити життя на новому місці.

Також не можна залишити поза увагою тих, хто захищав нашу країну. Вчорашні воїни сьогодні повертаються додому, з пораненими тілами та душами. Їм складно адаптуватися до мирного життя, але завдання всіх соціальних структур допомогти їм в цьому.

І хоча цей рік був важкий для нашої країни, за допомогою служби зайнятості вдалося забезпечити працевлаштування 33,7 тис. громадян регіону. Протягом 11 місяців п.р. 8,2 тис. безробітних підвищили свою конкурентоспроможність. В результаті 97% були працевлаштовані після проходження навчання. Тимчасову роботу отримали більше 15 тис. безробітних. Майже 600 безробітних отримали одноразово допомогу по безробіттю та започаткували власну справу. Як свідчить практика, найкращий захист від безробіття – вибір професії, затребуваної на ринку праці. Саме тому велика увага приділяється проведенню професійній орієнтації населення. Завдяки чому молодь отримує інформацію про реальний стан ринку праці, що дозволяє їй зробити свідомий вибір професії.

Забезпечити належний рівень соціального захисту населення регіону допомагає співпраця з соціальними партнерами; представниками влади, роботодавців, профспілок.

Наразі служба зайнятості стоїть на порозі значних змін в сфері зайнятості. Вже підготовлений проект закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реформування управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття», прийняття якого планується в 2016 році. Внесені зміни нададуть можливість підвищити соціальну захищеність громадян.

Але, будь в якому разі, турбота про людей, вирішення питання соціального захисту від безробіття в регіоні завжди було, є, і буде головним завданням колективу обласної служби зайнятості.

Відділ організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ