Літературний вечір «Ми йдемо до тебе крізь століття…» відбувся на Шполянщині

В кіноконцертному залі кінотеатру «Космос» пройшов літературний вечір «Ми йдемо до тебе крізь століття…». Цей захід підготували учні міської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 і працівники районного будинку культури. Разом укотре згадали життєвий шлях Великого Кобзаря та безцінність його творчості для нащадків, повідомляють Новини Черкас.З початком весни Україна вшановує свого великого сина, невмирущого генія, поета, мислителя і пророка Тараса Шевченка. 

В кіноконцертному залі кінотеатру «Космос» пройшов літературний вечір «Ми йдемо до тебе крізь століття…». Цей захід підготували учні міської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 і працівники районного будинку культури. Разом укотре згадали життєвий шлях Великого Кобзаря та безцінність його творчості для нащадків, повідомляють Новини Черкас.

Послухати невмирущі Тарасові вірші та пісні, окрім місцевих жителів, прийшли й керівники району, голова РДА Володимир Потапенко і голова районної ради Олександр Кузуб.

Так, на початку шевченківського заходу вже стало традиційним вручення Лауреата щорічної літературної премії імені Олекси Влизька. За умовами конкурсу до участі в ньому допускаються книги, збірки чи прирівняні до них публікації в літературних часописах, що вийшли з друку за останні 3 роки, не відзначені іншими преміями. Мова видання – українська.

В цьому році ним став наш земляк, уродженець села Матусів Василь Марочко. Нажаль, власноруч  отримати нагороду не зміг, так як відійшов у вічність. 26 червня 2013 року перестало битись серце поета, який був закоханий у слово і душею жив з рідною Шполянщиною.

Тож, премію ім. Олекси Влизька за збірку «Живу я музикою слів», отримала дружина Василя Марочка Тетяна Марочко. Винагороду вручили голова райдержадміністрації Володимир Потапенко та голова районної ради Олександр Кузуб.

- Шкода, що немає з нами талановитого поета, щоб особисто нагородити, - сказав очільник району Володимир Потапенко, - Проте поряд з нами його родина. І я висловлюю подяку дружині за збережені рукописи і фото Василя Павловича. Вони допомогли працівникам бібліотеки самостійно оформити книгу.

- Пронизує гордість за свого земляка, - додав голова районної ради Олександр Кузуб. Поезія Василя Марочка змушує сприймати світ його очима. Разом з тим, він був активним у громадському житті села, завжди прагнув. в міру своїх можливостей, допомогти людям. Мав загострене почуття справедливості. Певний період працював головою села.

Окрасою літературного вечору стали музичні твори у виконанні мистецьких колективів: народного аматорського колективу РБК «Оберіг», учня-бандуриста Платона Ткаченка, аматорського ансамблю камерного співу РБК «Елегія», жіночим тріо «ВіаЛеДі», вокального дуету Анатолія Берестецького і Оксани Присяжної, народного аматорського чоловічого ансамблю «Гайдамаки», дівочого вокального ансамблю ЗОШ №1, солістки Олесі Ткаченко. Також пролунали поетичні твори Великого Тараса, що супроводжувався тематичним відеороликом у виконанні учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.

Спільним виконанням шевченківського «Реве та стогне Дніпр широкий» закінчився вечір, присвячений світочу української нації.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ