У Смілі підбито підсумки економічного та соціального розвитку району за 9 місяців 2014 року

28 листопада відбулося засідання колегії райдержадміністрації, яке провів Сергій Тимофієв. На засідання були запрошені керівники управлінь, відділів, служб райдержадміністрації та сільські голови. На засіданні обговорено питання про підсумки економічного та соціального розвитку району за 9 місяців 2014 року.

З першого питання виступив начальник відділу економіки райдержадміністрації Іван Пономаренко, який довів до відома присутніх, що за оцінкою результатів діяльності райдержадміністрацій за 9 місяців 2014 року Смілянський район займає 8 рейтингове місце. За січень-вересень 2014 року обсяг реалізованої промислової продукції по Смілянському району складає 153150,0 тис. грн., що на 31242,6 тис.грн., або на 25,6 % більше ніж за аналогічний період 2013 року. Смілянський район здебільшого аграрний. Аграрії Смілянщини у 2014 році намолотили понад 135,3 тис. тонн зернових культур (із урожайністю 57,0 ц/га), що на 1,9 тис. тонн (1,4%) більше у порівнянні з 2013 роком. Це є найкращим показником у районі за весь час господарювання.

Станом на 1 жовтня 2014 року в сільськогосподарських підприємствах району утримувалося 3541 гол. великої рогатої худоби, зокрема 1593 корови; 4021 гол. свиней та 593,3 тис. голів птиці. Середня заробітна плата штатного працівника по підприємствах, установах району за січень-вересень 2014 року зафіксовано в розмірі 2710 грн., що становить 97,4 % до обласного показника і на 17,8 % більше ніж за відповідний період минулого року.

Станом на 01.10.2014 для виконання енергозберігаючих заходів бюджетними установами та організаціями з початку 2010 року залучено майже більш ніж 500,0 тис.грн.

Протягом 2014 року у Смілянській центральній районній лікарні ім. С.Бобринської (приміщення поліклініки) та ДП «Смілянське лісове господарство» за рахунок спонсорської допомоги та власних коштів шляхом заміни дверних та віконних блоків на склопакети та встановлення котла для опалення дровами – всього зекономлено 31,5 тис.м³ природного газу та 0,015 тис. Гкал теплоенергії на загальну суму 43,2 тис.грн.

Ведуться роботи з капітального ремонту системи опалення Носачівської ЗОШ I-III ступенів, а саме: демонтовано внутрішню систему опалення корпусу № 1 та встановлено нові радіатори (57 шт.), згідно з проектом в котельні встановлено новий піролізний котел, автоматика, розширювальний бачок, проводиться демонтаж зовнішньої мережі.

В Сердюківській ЗОШ I-III ступенів завершено роботи з заміни труб теплотраси (довжина 80 м) і роботи з заміни старих труб зовнішньої системи водопостачання на нові металопластикові (довжина 48 м), а також виконано роботи по укріпленню капітальної стіни (довжина 4,5 м). В Попівській ЗОШ I-II ступенів замінено зовнішню мережу (довжина 6 м). В Малостаросільській ЗОШ I-II ступенів виконано частковий ремонт опалювального котла. В Ротмистрівській ЗОШ I-III ступенів власними силами проведено ремонт рулонної покрівлі над спортзалом (частково 40 м²).

На початку 2014 року відкрито дитячий садочок в с. Мельниківка, а 1 грудня планується відкрити дитсадочок в с. Самгородок.

Протягом 2014 року планується провести реконструкцію приміщення свинокомплексу ТОВ «Мейк Агро» с. Березняки під молочно-товарну ферму (що дасть змогу поставити на дорощування молодняк великої рогатої худоби у кількості 60 голів), реконструкцію тваринницького комплексу для відгодівлі свиней у ДПДГ «Черкаське» с. Холоднянське (на 200 голів свиней) та реконструкцію приміщень молочнотоварної ферми ТОВ «Агро-Рось» у селах Буда та Будо-Макіївка під пташники та модернізація власного птахозабійного цеху в с. Балаклея, відкриття додаткової групи в дитячому садочку с. Ташлик, проведення капітального ремонту поліклінічного відділення в центральній районній лікарні ім.. С.Бобринської, встановлення піролізного котла та заміна системи опалення в Носачівській школі та електричного котла в Балаклеївському дитячому садочку.

За підсумками обговорено питання членами колегії вирішено провести інвентаризацію та здійснювати постійний облік об’єктів торгівлі та ресторанного господарства на закріпленій адміністративній території, щоквартально проводити аналіз транспортного обслуговування в районі, вжити заходів щодо недопущення зниження обсягів реалізації продукції на промислових підприємствах; здійснювати моніторинг діяльності галузей промисловості та підприємств, що мають значний вплив на показники області з визначенням тенденцій та факторів впливу на їх роботу, вжити заходів щодо залучення інвестицій, створення сприятливих умов для вітчизняних, іноземних інвесторів.

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ