Меморіальні дошки Героям-АТОвцям відкрили в інституті пожежної безпеки

У Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля відкрили меморіальні дошки випускникам закладу – Ігорю Бойку та Олексію Панченку. Вони загинули під час проведення антитерористичної операції на Сході країни, захищаючи її незалежність

У Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля відкрили меморіальні дошки випускникам закладу – Ігорю Бойку та Олексію Панченку. Вони загинули під час проведення антитерористичної операції на Сході країни, захищаючи її незалежність, інформують Новини Черкас.

Ігор Бойко закінчив пожежно-технічне училище в 1992 році. Під час військових подій на Сході Ігор Дмитрович 3 серпня 2014 року добровольцем пішов на захист Батьківщини, був військовослужбовцем 128-ї гірсько-піхотної бригади, служив на посаді розвідника-снайпера. Ігор загинув 30 січня 2015 року в результаті артилерійського обстрілу взводного опорного пункту в районі Дебальцевого на Донеччині.

Олексій Панченко 22 серпня 2014 року був мобілізований до 95-ї аеромобільної бригади 90-го окремого аеромобільного батальйону, а 19 січня минулого року на 40-му році життя загинув, захищаючи територію Донецького аеропорту. Чоловік був випускником 1994 року. Його ж батько Анатолій Панченко – лікар-терапевт медико-санітарної частини інституту, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, а син Олексія, Сергій, нині навчається в інституті.

– Я пишаюся своїм батьком, – каже хлопець, – він справжній Герой! Мені його поради, дружнього слова дуже не вистачає. Але я розумію, мій тато не міг вчинити по-іншому. Він загинув із вірою в Україну, як демократичну державу, та українців, як європейську націю.

Син Ігоря Бойка, учень кадетського класу 9-ї гімназії третьокласник Дмитро Бойко сказав, що його батько був справжнім солдатом та має бути прикладом для інших.

– Так трапилось, що в XXI столітті ми маємо відстоювати незалежність нашої нації, – сказав перший заступник голови обласної адміністрації Віталій Коваль. – Україна має тисячолітню історію, але ніколи не посягала на інші землі. У той же час, якщо потрібно захистити державу, українці зі зброєю в руках повстануть, відстоюючи право на волю та майбутнє життя. Учні ж завжди мають пам’ятати, що саме для того, щоб вони мали змогу здобувати знання, стати справжніми фахівцями своєї справи, герої – випускники інституту, як і сотні інших, віддали своє життя на війні.

Меморіальні дошки відкрили сини загиблих випускників – Дмитро Бойко та Сергій Панченко.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  4. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  5. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  6. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  7. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ