Підсумки соціально-економічного розвитку Катеринопільського району за перше півріччя

29.07.2016 головою Катеринопільсткої районної державної адміністрації Ольгою іколенко проведено засідання колегії райдержадміністрації,в ході якого було розглянуто такі питання: про підсумки соціально-економічного розвитку та виконання бюджету району за перше півріччя 2016 року, про стан впровадження енергозберігаючих технологій та заходи з підготовки до опалювального сезону 2016/2017 року, про стан проведення ремонту доріг загального користування державної та комунальної власності на території району.

В роботі колегії взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади; сільські, селищні голови, старости об’єднаних територіальних громад; директори промислових та сільськогосподарських підприємств району; голови громадських організацій і політичний партій; представники засобів масової інформації, інформують Новини Черкас.

Про підсумки соціально-економічного розвитку району за перше півріччя 2016 року доповідала  начальник відділу економічного розвитку, торгівлі  та інфраструктури райдержадміністрації Ольга  Шарига, яка наголосила на тому, що обсяг реалізованої промислової продукції промисловими підприємствами Катеринопільського району протягом І півріччя 2016 року за оперативними даними склав 2,3 (1,9) млрд. грн., що на 121% більше ніж в  аналогічному періоді минулого року. З розрахунку на одну особу це 93,9тис.грн. Найбільшу питому вагу займає переробна галузь 99,8 %, яку представляє ТОВ «Катеринопільський елеватор» -95 %, ТОВ «Сиророб» (4,8%) . Протягом І півріччя 2016 року загальна кількість працівників, зайнятих на основних промислових підприємствах  району склала 947 працівників, що на 117 %  (або 135 працівників) більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Найбільше створено нових робочих місць ТОВ “Катеринопільський елеватор” (119 працівників) в зв'язку із запуском маслоекстракційного заводу, нове виробництво   (в процесі наладки), переробляє 1000 тонн  сої на добу. Господарствами району продовжується збір ранніх зернових та зернобобових  культур., яких станом на 22 липня 2016 року  зібрано з 48 %   посівної площі.

Середня урожайність ранніх зернових та зернобобових культур склала 47,0  ц/га, з яких середня урожайність озимої пшениці 52,0 ц/га, що вище минулорічного показника на 9 ц/га,  озимого ячменю -48,0 ц/га , що вище на 5ц/га , гороху-32,2 ц/га , що на рівні минулого року, ярого ячменю-30,0 ц/га (на рівні минулого року),  озимого ріпака -33,0 ц/га.

При збиранні ранніх зернових культур кращих показників по урожайності озимої пшениці досягнуто: ТОВ НВФ «Урожай» -70ц/га, агрофірма ПСП «Мрія» ТОВ « Урожай» с.Розсохуватка  - 65 ц/га та в ФГ «Лан - Агро» - урожайність 62,8 ц/га. В І півріччі 2016 року за рахунок грантових коштів уряду Японії було отримано апарат УЗД для Катеринопільської центральної районної лікарні , вартістю 1,4 млн. грн., також  отримано  допомогу  від уряду Федеративної республіки Німеччина по 2 грантах  загальною вартістю  296,0 тис.грн., в результаті яких, до вересня поточного року буде  встановлено дитячий майданчик для дітей-інвалідів районного реабілітаційного центру та придбано кухонне обладнання для Мокрокалигірського будинку-інтернату. Середньомісячна заробітна плата в І півріччі 2016року  склала 3733 грн., що в 1,5 рази більше (148%)  проти відповідного періоду минулого року, середньооблікова чисельність штатних працівників в січні- березні 2016 року року становить  2995осіб, що на 23 особи  менше 2015року (3018 осіб).

Протягом шести місяців поточного року в районі створено  131 нових робочих місць, в тому числі  68 – зареєстровано фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності., 27 нові робочі місця в с/г , крім сезонників. (36).

Загальна сума нарахувань різних видів соціальної допомоги сім’ям з дітьми за І півріччя 2016року  склала 13,9 млн.грн., що на 12 %  менше проти аналогічного періоду минулого року.

Про стан впровадження енергозберігаючих технологій та заходи з підготовки до опалювального сезону 2016/2017 року виступив  начальник відділу містобудування, архітектури та житлово – комунального господарства  райдержадміністрації Геннадій Ярмілко.

Медичні заклади району:

Всього:   - кількість закладів-30;

- кількість котелень, топочних-20;

-працює на газовому паливі-1-ЦРЛ

-кількість котелень, топочних  автономних, твердому -1 0; (Киселівка, Гуляйполе, Розсоховатка, Шостаково, Луківка, Ступичне, Лисича Балка, Вікнено, Рушківка, Ямпіль), електроопаленні-3 (Петраківка СЛА, Пальчик ФП, Гончариха ФП, господарча частина ЦРЛ);

-  потреба у твердому паливі-30тон сортового вугілля, не завезене із-за недостатнього фінансування , завезено 8,4 м3 дрів на 5,7 тис.грн, 17,5 м3 на 12,0 тис.грн не проплачено із за відсутності коштів.

-  забезпеченість  лімітами на енергоносії - забезпечені  повністю;

- заборгованості за використані воду, газ, тепло, електроенергію-;

-  використані кошти на підготовку до зими (ремонт та повірка обладнання газової котельні ЦРЛ);- 37,6 тис.грн

-  для ремонту котелень, топочних  розпочата підготовка до ремонтів, необхідне фінансування);

-в   замінені котлів –немає потреби

- відремонтовано теплових, каналізаційних, водопровідних мереж   0;

- проводяться розрахунки по переведенню котельні ЦРЛ на альтернативний вид палива з  ТОВ «Центр-Монтаж-Єнерго»

- забезпечені резервними джерелами електроживлення та АВР, заготівля рідкого палива (відповідність 1 категорії надійності електроживлення);

-  Замінені вікна і двері  ФАПу с. Кайтанівка)-14,2 тис.грн-

-  всі проблемні питання із-за недостатнього фінансування,чекаємо додаткові кошти з місцевого та державного бюджету.

- із-за відсутності коштів не розпочата заготівля овочів на зиму.

Станом на 29.07.2016 із 30-ти ЛПЗ району до зими фактично готові  11 установ.

Проводяться роботи по укладанню угод на газо-тепло- водопостачання, електроенергію, та заготівлю твердого палива. Планова  цифра заготівлі вугілля-110 тонн, дров-84 скм, запас дизельного  палива-100 л  для роботи  резервних джерел живлення  зроблено.

Станом на 25 липня 2016 року підготовка до опалювального сезону 2016/2017 року адмінбудівля управління соціального захисту населення райдержадміністрації та територіальний центр надання соціальних послуг Катеринопільського району у 2015 році на виконання плану заходів щодо переходу на альтернативні види палива, було проведено реконструкцію котельні зі встановленням твердопаливного  котла (паралельно газовому котлу). Економія від заходів в опалювальний період 2015/2016 року  склала близько 13,1 тис. м3 природного газу (або 91,7 тис. грн.), в той час як вартість реконструкції котельні (котел, вартість робіт з його встановлення та підключення) склала 100,0 тис. грн, а витрати на дрова склали 22,1 тис. грн.

Потреба у твердому паливі (дровах) на опалювальний період 2016/2017 року орієнтовно складає 79 м3, наразі  закуплено та перебуває у складі 19 м3 (або 24% від потреби). Рівень забезпеченості твердим паливом зростатиме по мірі поповнення запасів шляхом його закупівлі у Звенигородському лісництві.

Стаціонарне відділення догляду с. Новоселиця  запроваджено програму енергозбереження, працює 4 кондиціонери, що дає змогу в осінньо-зимовий період проводити економію споживання газу. В чотирьох кімнатах функціонують груби для пічного опалення. Відділення має запас твердого палива (вугілля – 2т, дрова – 4 м3), система опалення відділення стаціонарного догляду с. Новоселиця готова до експлуатації з використанням як природного газу так і твердого палива.

Катеринопільський район у визначені терміни буде готовий до проходження опалювального сезону 2016-2017 років.

Про стан проведення ремонту доріг загального користування державної та комунальної власності на території району доповіла   начальник відділу економічного розвитку, торгівлі  та інфраструктури райдержадміністрації Ольга  Шарига, яка зазначила, що  згідно планів соціально-економічного розвитку населених пунктів органів місцевого самоврядування району на 2016 рік на капітальний ремонт доріг  було заплановано виконати робіт за рахунок коштів  місцевих бюджетів на суму 2549,4 тис. грн. Станом на 20.07.2016 року було втготовлено проектно-кошторисну документацію та  виконано ремонтні роботи лише на  449,2 тис.грн, що становить 17,6 % від запланованого обсягу. Причиною не виконання запланованих заходів з капітального ремонту доріг, передбачених в районній програмі  стало  відсутність співфінансування за рахунок Державного  фонду регіонального розвитку в 2016 році.

Поточний ремонт доріг заплановано на 2768,0 тис. грн., станом на 20.07.2016 року виконано роботи вартістю 2042,0 тис. грн, що складає 73,8% від запланованого обсягу.  По Мокрокалигірській громаді потрібно зробити 26,5 тис. кв.м доріг. На даний час виконано робіт на  359,004 тис. грн. (7795 м2). В районі прийнято Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2016-2017 роки (рішення сесії № 4-3/7 від 27.04.2016 року), до якою включено перелік доріг та розмір їх співфінансування за рахунок місцевих бюджетів (30%), які визначені як сільськими радами так і філією Катеринопільський райавтодор, як такі що потребують термінового ремонту.

В ході засідання колегії відбувся активний діалог у обговоренні питань порядку денного. Висловлені думки та пропозиції враховані при прийнятті рішень.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ