Із 15 жовтня у Черкасах запрацює оновлена платформа Громадського бюджету

Вдосконалення, внесені до електронної платформи бюджету, забезпечать такий рівень прозорості та захищеності процесу голосування, що могли би  врятувати будь-які вибори від крадіжки голосів. Про це стало відомо на прес-конференції розробників та ініціаторів проекту Громадського бюджету.

 

- Ми долучилися до розробки  другої, оновленої, версії Громадського бюджету, оскільки вбачаємо у ньому потужний стимул для розвитку демократії, появи більшого числа активних і небайдужих людей. Ми вбачаємо у цьому проекті можливість розширення   волевиявлення для громади нашого міста, - зазначив  співрозробник платформи Громадського бюджету Черкас Віктор Євпак (ІТ-компанія «eKreative»). - Оновлена платформа Громадського бюджету передбачає ширші можливості для черкащан: відтепер, вони можуть голосувати не за 1, а за 4 проекти, - повідомив Психологія голосування дуже складна – люди можуть віддавати свій  голос не за той проект, що їм подобається, а за той, що має, на їх думку, більші шанси перемогти. Якщо вони бачать, що якийсь проект набирає багато голосів, то не хочуть «марнувати» свій голос на інший. Ми не лише розширили можливості обирати, але й спростили для черкащан процес знайомства із проектами, візуалізувавши кожен із них. 

Найголовніше удосконалення – у забезпеченні неможливості маніпуляцій під час голосування: для цього реєстрація користувачів відбуватиметься шляхом їх ідентифікації за банківськими даними (банк ІD). Це найпрозоріший спосіб електронного голосування – і цей же метод ми будемо пропонувати для впровадження у систему голосування за електронні петиції – ще один елемент прямої демократії, що нещодавно з’явився у Черкасах.

- Ми створили можливість приєднатися до проекту Громадського бюджету для всіх міст України, - зазначив співрозробник платформи Громадського бюджету Черкас Володимир Дибенко  («Artel Outsourcing Group»).  – Крім того, платформу Громадського бюджету можна використовувати для отримання владою зворотного зв’язку із громадою щодо впровадження важливих для міста ініціатив. У перспективі ми плануємо створити можливість розподілу проектів за районами міста – аби люди могли краще орієнтуватися у поданих на конкурс численних проектах і обирати найбільш їм близькі.

За словами куратора  проекту Громадського бюджету  Тетяни Харенко, сьогодні прикладу Черкас, що стали одними із перших у впровадженні Громадського бюджету,  послідували уже 50 міст України.  Торік – уперше в України – у Черкасах відбулося перше електронне голосування за проекти Громадського бюджету, яким скористалася значна частина мешканців міста. Цьогоріч вони  обиратимуть з-поміж 70 проектів – це значна кількість, і саме тому так важливо, що черкащани отримають ширші можливості брати активну участь у житті свого міста.

***

Для довідки:

Громадський бюджет дає можливість громаді міста брати участь у розподілі частини фінансового ресурсу міського бюджету. Кошти громадського бюджету розподіляються на реалізацію громадських ініціатив – проектів з поліпшення міського середовища, запропонованих містянами.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ