Катеринопільські депутати поставили селище на грань екологічної катастрофи

В Катеринополі коштом бюджету та спонсорів планують реконструювати каналізаційні очисні споруди. Але депутати Катеринопільської селищної ради за рішення про виділення коштів не проголосували, незважаючи на ймовірну екологічну катастрофу.

Як повідомляють Черкаські новини, за ініціативи депутата обласної ради, директора ТОВ “Катеринопільський елеватор” Футими Артура Феліксовича  в лютому 2016 року було виготовлено проектно-кошторисну документацію на здійснення реконструкції існуючих каналізаційних очисних споруд в смт Катеринопіль.

Ця проблема, давно потребувала вирішення, проте коштів районного бюджету не вистачало для здійснення фінансування даного проекту. Ще гострішою вона стала в зв'язку з тим, що періодично протягом року відбувалися пориви по всій протяжності трубопроводу, оскільки, в зв'язку із введенням в дію олієекстракційного заводу по переробці сої ТОВ “Катеринопільський елеватор” кількість стоків, що транспортувалися від підприємства до очисних споруд зріс в 2,5 рази, крім того, в зв'язку із зношеностю самоплинного колектора, нечистоти потрапляли в річку Гнилий Тікич, та на земельні ділянки, що межували із самоплинним колектором та призвели до екологічної катастрофи.

Завдяки сприянню районної державної адміністрації вдалося вишукати кошти в обласному бюджеті та направити їх на проведення зазначеної реконструкції.

У вересні поточного року розпочато реконструкцію каналізаційних очисних споруд в смт Катеринопіль, вартість якої склала 4,1 млн. грн.. В результаті проведених тендерних процедур вартість робіт по зазначеному об'єкту склала 3,9 млн. гривень. На даний час роботи по проекту завершуються: завезено  та встановлено сучасне обладнання, проводиться робота щодо підключення очисних споруд до електропідстанції.

Для того, щоб в комплексі вирішити екологічну проблему, керівництво ТОВ “Катеринопільський елеватор” прийняло рішення надати спонсорську допомогу в сумі 1,0 млн. гривень для реконструкції, а фактично, будівництва самоплинного колектора від очисних споруд, проте, необхідно було віднайти кошти для оплати робіт по  виготовленню проектно-кошторисної документації  на даний об'єкт, вартість яких склала 69,8 тис.г ривень. Районна державна адміністрація виділила кошти з районного бюджету  в розмірі 140,0 тис. грн.

Катеринопільській селищній раді на виплату заробітної плати бюджетникам з умовою, що та, в свою чергу, направить 69,8 тис. грн. на оплату вартості кошторисної документації. Дане питання було винесено на розгляд сесії  селищної ради.

Незважаючи на важливість для селища реалізації такого масштабного та дороговартісного проекту, деякі депутати, а саме : Волинець Олександр Анатолійович, Сівак Ірина Володимирівна, Грігель Олена Геннадіївна, Марченко Юлія Сергіївна, Каратніцький Микола Григорович та селищний голова Гегедош Іван Тіберійович утрималися за голосування даного рішення.

В період, коли коштів районного та селищного бюджетів не вистачає на покриття основних витрат, залучення спонсорських коштів в таких розмірах не повинно було викликати жодних перепон. Проте, як показало голосування, депутати, обрані жителями селища, які мали б дбати про покращення екології в селищі, навпаки через незрозумілі амбіції чинять перепони в закінченні будівництва очисних споруд.

Про які інвестиції в економіку району та селища після цього можна говорити, якщо виборні особи, не розуміючи важливості даного питання,  роблять все можливе, щоб перешкодити цьому процесу. Добре, що цього разу адекватних депутатів виявилося більше і рішення було прийнято. А що буде іншого разу? Поведінка депутатів при прийнятті подібних рішень  викликатиме сумніви у деяких  виборців правильності обрання “слуг народу”.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ