У черкаському садочку відкрили додаткову групу

В Черкасах дошкільний навчальний заклад № 73 «Мальвіна» прийняв ще 25-х малюків. Це стало можливим завдяки створенню там додаткового групового осередку. Для цього відремонтували та облаштували приміщення, які тривалий час не використовували. Свого часу бракувало вихованців, згодом – коштів. Цьогоріч таких осередків відкриють ще п’ять: у центрі міста, районі «Д» та на Хімселищі.

В Черкасах дошкільний навчальний заклад № 73 «Мальвіна»

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили в Черкаській міськраді.

Нагадаємо, перший додатковий груповий осередок для дітлахів Митниці відкрили торік. Саме там проблема нестачі місць у дошкільних навчальних закладах була найбільш гострою.

Відкриттям осередку у 73-му садочку «розвантажили» ПЗР. Так, там відновили усі необхідні кімнати для перебування дітей – ігрову кімнату, роздягальню, вбиральню тощо. Нову групу відвідуватимуть 25 маленьких черкасців.

– П’ятнадцятеро дітей – це діти, які чекали на появу місця у нашому садочку, решта – це малюки з інших груп, які були переповнені, – розповідає завідувачка ДНЗ № 73 Альона Цегвінцева. – Крім того, завдяки новому груповому осередку кілька дітей з реєстру зможуть піти до садка без очікування.

Урочистості з нагоди відкриття осередку влаштували 15 лютого. На свято завітали міський голова Анатолій Бондаренко, секретар міськради Олександр Радуцький, заступник міського голови Ігор Коломоєць, депутати міської ради, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин та його заступник Богдан Бєлов, батьки вихованців. У подарунок заклад отримав новий комп’ютер.

Упродовж минулого року з електронного реєстру до черкаських садочків прийняли 3039 дітей. На початку поточного року не забезпечені місцями у дошкільних навчальних закладах були 102 дитини. Частина із них – це новоспечені вихованці садочку «Мальвіна», для решти будуть створені місця у тих осередках, які планують відкрити упродовж поточного року. Усі вони уже відремонтовані. Додаткові кошти на закупівлю інвентарю, а це близько 120-150-ти тисяч гривень на кожен, закладені в ухваленій  програмі соціально-економічного розвитку міста.

– Загалом на кожен осередок витратять близько півмільйона гривень, – зауважив директор департаменту Ігор Волошин. – Облаштування осередків зможемо розпочати уже за місяць-два. Мені приємно, що ми наразі рухаємося в пріоритетному напрямку – збільшуємо можливості дитячих садків та створюємо належні умови для дошкільнят. Проте, на часі не лише ліквідація черг, а й поява нових закладів.

Зокрема, Ігор Волошин поінформував, що 14 лютого Уряд ухвалив проект закону щодо створення «корпоративних» дитсадків та урегулювання роботи приватних. Так, корпоративні діятимуть на засадах державно-приватного партнерства. Наразі в Черкасах функціонують кілька приватних установ для малюків, проте, лише одна працює на рівні держстандартів за ліцензією.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ