Відбулися збори активу села Залевки

Відбулися збори активу села Залевки

20 березня голова Смілянської районної ради Грошев В.В. разом з начальником фінансового управління райдержадміністрації Рак Л.І., депутатами районної ради Зайвою Л.Р., Голобокою Л.А., Скрипником О.В. зустрілись із  Залевківським сільським головою Федоренко В.О., депутатами сільської ради, членами виконавчого комітету та небайдужими жителями села.

Обговорювалось питання утворення об’єднаних територіальних громад, інформують Новини Черкас.

Голова ради цікавився їх баченням розвитку ОТГ, наполягав на тому, що об’єднана громада  має відповідати вимогам наближення, в першу чергу,  послуг до людей, створення робочих місць, залучення інвестицій; наголосив на важливості кадрового забезпечення, ретельного прорахування можливостей, а також довів свою думку щодо об’єднання громад Смілянського району: «Моя мета –  зберегти район і не закрити закладів освіти й медицини. У цьому році акцент ставимо на розвитку медицини і ремонті доріг».

Рак Л.І. попросили інформувати про усі можливі прораховані варіанти, на що вона повідомила, що за розрахунками громада з 5 сіл неспроможна, а також – про надходження податків на території села на запитання колишнього сільського голови, нині активіста, Бондарчука Є.В.

Він же висловив свою думку, що реформа йде не у тому напрямі, навпомацки, без законодавчої бази, громади об’єктивно не розуміють як краще об’єднуватись і чи це потрібно взагалі. Зауважив, що залевківці вже мали негативний досвід у минулому об’єднання з Сунками, після якого «ледве від’єднались».

Присутні односельці останню думку підтримали, заявивши, що наразі їх все влаштовує, об’єднуватись бажання не мають. Запитали у голови районної ради про перспективи розвитку села при об’єднанні в одну громаду Смілянського району, голова відповів, що забезпечення села не зменшиться.

Сільські активісти ставили голові районної ради питання щодо упорядкування сміттєзвалища – повідомив, що міським керівництвом розглядається можливість розробки технічної документації на будівництво сміттєпереробного заводу.

Надійшли скарги на водія, що здійснює пасажирські перевезення селом: їздить не за графіком, насильно висаджує людей, на нього немає ніякого впливу; а також щодо відсутності пільгових перевезень, хоча з районного бюджету кошти на пільговий проїзд виділяються. Голова обіцяв зібрати нараду з перевізниками щодо розгляду скарг.

Ще одне болюче питання – ремонт доріг. Зокрема селом проходить дорога, яка повсякчас руйнується великовантажним транспортом при перевезеннях з гранкар’єру, яка є дорогою загального користування і сільський бюджет не може забезпечувати її ремонт фінансуванням.

Насамкінець активісти Залевок висловили думку, що хоча наразі не відчувають крайньої необхідності в об’єднанні, проте його треба обговорювати, обдумувати і прораховувати.

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ