У Кам’янці підводили підсумки опалювального сезону

З ґрунтовною доповіддю щодо проходження опалювального сезону, проблем, які виникали в роботі, співпраці структурних підрозділів РДА і комунальних підприємств у вирішенні питань виступив начальник КП теплових мереж Олександр Темний:

Перший заступник голови Кам'янської районної державної адміністрації Богдан Солошенко провів нараду з керівниками комунальних та бюджетних установ, де було розглянуто питання про підсумки опалювального періоду та перспективи щодо наступного сезону. 

Про це повідомляє кореспондент онлайн-газети Новини Черкас.

З ґрунтовною доповіддю щодо проходження опалювального сезону, проблем, які виникали в роботі, співпраці структурних підрозділів РДА і комунальних підприємств у вирішенні питань виступив начальник КП теплових мереж Олександр Темний:

— Опалювальний сезон в Кам’янському районі розпочато з 13.10.2016, а саме блочно–модульною комбінованою котельнею по вул. Декабристів, 11Б твердопаливним котлом ARDENZ T 800 BZKY (Україна). Котельні по вул. Партизанська, 3 та Геологічна, 7 розпочали опалювальний сезон з 18 жовтня, в зв’язку з тим, що НАК ,, Нафтогаз України” не визначив ліміти газу на проведення опалювального сезону. Опалювальний сезон пройшов без поривів теплових мереж, завдяки вчасному та якісному проведенню гідравлічних випробовувань системи теплових мереж. Споживання Кам’янським КПТМ природного газу зменшилося в 2016 році на 270,243 тис. куб. м. в порівнянні з 2015 роком. За 2016 рік обсяг виробленої теплової енергії на котельні по вул. Декабристів,11 б — 6020,7 Гкал, в тому числі 1120,0 Гкал виробленої на альтернативних видах палива (дрова). За 2016 рік Кам’янським комунальним підприємством теплових мереж використано 617 куб.м дров., брикети -17,8 тонн, обрізки деревні -37,5 куб.м., що дало можливість зекономити 155,3 тис. куб.м газу. Станом на 01.03.2017 року заборгованість за природний газ становить 4094,4 тис.грн. в т.ч. борг перед ПАТ “Черкасигаз”- 520,0 тис. грн., борг перед НАК “НафтогазУкраїни”–3574,4 тис.грн. По мірі надходження коштів підприємство погашає заборгованість за спожитий природний газ, в першу чергу відсуджений борг ВАТ «Черкасигаз» — 840,0 тис.грн. та в повному обсязі щомісячне поточне нарахування. Резервом погашення наявної кредиторської заборгованості є дебіторська заборгованість:

— по населенню 529,8 тис.грн;

— по бюджету 504,1 тис.грн;

— по інших споживачах 52,5 тис.грн;

— не відшкодована різниця в тарифах для населення 447,6 тис.грн;

— не відшкодована різниця в тарифах для бюджетних 1880,8 тис.грн.

Всього 3 414,8 тис.грн.

Сума пільг та субсидій за березень буде направлена в погашення боргу за електроенергію та транспортування природного газу.

В планах у підприємства — реконструкція котельні по вул.. Партизанська, 3 зі встановленням двох твердопаливних котлів Ardens T-700 (потужність 0,7 МВт кожен) та двох газових котлів Energetik (потужністю 0,63 МВт кожен).

Вартість проектно-кошторисної документації 130,5 тис.грн..

Загальна кошторисна вартість – 4771,170 грн., у тому числі:

будівельні роботи – 3562,715 тис.грн.,

устаткування, меблі та інвентар – 27,088 тис.грн.,

інші витрати – 1181,767 тис.грн..

Дана реконструкція суттєво зекономить споживання природного газу в 2017 році – ще на 135,0 тис. куб. метрів та дасть можливість розпочинати опалювальний сезон незалежно від газорозподільних підприємств.

Головний лікар Кам’янської ЦРЛ Костянтин Тамко, в.о. відділу освіти райдержадміністрації Валентина Морозова доповнили свої доповіді інформацією про те, як відбувалась підготовка до осінньо-зимового періоду та проходження опалювального сезону в установах бюджетної сфери.

Враховуючи вищевикладене, порадившись комісія дійшла висновку та вирішила розпочати підготовку об’єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2017-2018 років вже зараз. Закладам освіти, медицини надати до 28.04.2017 поквартальний графік завезення дров у розрізі установ до кінця 2017 року та 1 кварталу 2018 року. Також передбачити місця складування твердого палива (дров) для накопичення їх у літні місяці. Кам’янському комунальному підприємству теплових мереж посилити роботу з боржниками та забезпечити погашення кредиторської заборгованості за використаний природний газ, для уникнення цьогорічної ситуації з ненаданням номінацій (лімітів) на використання природного газу.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ