Фотофакт: у Чигирині з кранів тече іржава вода

Фотофакт: у Чигирині з кранів тече іржава вода

Жителі міста питають, чому вони повинні платити комунальному підприємству за такі послуги. Санітарно-епідеміологічна служба та керівництво Чигирина проблему не помічають.

Про це із посиланням на newformat.bzs.su повідомляють Новини Черкас.

Вода – це найважливіша на нашій планеті рідина.

Життя є лише там, де є вода, а чиста вода - основа здоров’я!!!

За висновками Всесвітньої організації охорони здоров’я більше 80 % відомих сьогодні хвороб пов’язано з незадовільною якістю питної води.

Недоочищена вода призводить до виникнення безлічі хвороб, наприклад, каміння в нирках, гастритів і виразок, онкології.

Тому, вода, що тече по широким трубопроводам в наші будинки і квартири, повинна насамперед бути придатною для використання.

Адже, кожного місяця ми дістаємо з кишені кровно зароблені і платимо саме за якісну воду.

Але досить часто кожний чигиринець згадує «незлим тихим словом» постачальника води в нашому місті - КП «Чигирин».

Найчастіше це відбувається в двох випадках: перший – це коли взагалі нема в кранах води, а другий випадок – це коли з усіх кранів тече непридатна до споживання, ржава вода.

Та й взагалі, в нашому місті більшість населення уже звикло до того, що чигиринську воду з центрального водогону «питною» не назвеш, навіть якщо вона і не ржава.

І більшість сімей, особливо ті, хто має діток, намагаються або очищувати нашу воду різними фільтрами, або взагалі шукати інші джерела питної води: природні джерела, колодязі або свердловини, в яких вода для вживання більш придатна.

Чигиринець Парасюков Олексій Ілліч зазначає, що восени 2016 року намагався довести відповідальність КП «Чигирин» стосовно подачі неякісної води.

Адже, він проживає по вулиці Йосипа Тукальського (Кірова), де головна проблема жителів – це вода, точніше – її часта відсутність. Квартирні будинки, які розміщуються в районі економіко-правового коледжу (технікуму), більше як 20 років мають проблеми з водопостачанням. Як закономірність, там, вночі вода – відсутня, а на ранок – з'являється, але певний час вода тече ржава.

Тому, в листопаді місяці 2016 року, після планових ремонтних робіт КП «Чигирин» , в черговий раз, відключило водопостачання, а вже після включення – вода, яка бігла з кранів чигиринців нагадувала коричневий мул. І цей, непридатний навіть для технічного застосування, коричневий мул «милував око» місцевого населення близько доби. Повинно було витекти з крану більше 10 кубів цієї глиняної рідини, для того щоб поступово почав світлішати її колір.

Не витримавши такого знущання над населенням, Парасюков О. І. набрав у своїй квартирі по вулиці Й. Тукальського пляшку коричневої води і відніс до голови міської ради – С.І. Буханця. На що останній зазначив, що таку воду треба нести на аналіз і писати акт.

Тому, Олексій Ілліч, ще з трьома депутатами міської ради звернулись до Черкаського міжрайонного відділу ДЦ «Черкаського обласного лабораторного центру» (колись санстанції). Представник якої взяв два зразки води в різних кінцях міста. В результаті був отриманий протокол дослідження питної води, де зазначалось, що досліджений зразок води питної не відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 по вмісту заліза.

На основі даного заключення був складений акт-претензія та направлений до мера міста. В акті-претензії головною вимогою було зменшення розміру плати за воду в зв’язку з зниженням якості води.

Але, як і більшість проблем в нашій державі, так і в нашому місті - не вирішуються, а лише ходять по колу, міняючи тільки рівні та напрямки.

Тому, не дивно, що у відповіді міської ради на акт-претензію зазначалося, що це не їхня компетенція і рекомендують звернутися безпосередньо до КП «Чигирин». Але ж, КП «Чигирин» є комунальним підприємством, яке підпорядковане, підзвітне та підконтрольне органам місцевого самоврядування, тобто міській раді.

Ось і тепер, уривається терпець не тільки депутатам, а й простим людям, які вже не перший день «милуються» кольором та якістю води з своїх кранів.

Адже, це і є та «супер-якісна» вода за яку ми маємо платити космічну ціну згідно оголошених нещодавно нових тарифів.

І майже кожного споживача такої води цікавить питання: чому ми повинні платити за непридатну для споживання воду???

Чому не зменшують оплату для споживачів, коли подається ржава вода?

Де санітарно-епідеміологічна служба, де врешті-решт керівник міста Буханець С.І., який допускає, щоб його виборців травили непридатною для споживання водою?

Пам’ятаймо, саме від якості води, яку ми вживаємо, залежить стан нашого здоров’я, якість нашого життя. Вода варта того, щоб ми цікавились, що ми п’ємо і зробили все можливе, щоб ця вода була чистою і фізіологічно повноцінною.

Теми: Чигирин
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ