У ЧНУ реалізують програми з протидії торгівлі людьми

Протидії торгівлі людьми присвятили в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького низку заходів

Протидії торгівлі людьми присвятили в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького низку заходів. Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомила заступник з виховної роботи ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Інна Ченбай.

Організатори — навчально-науковий інститут педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва — переконані, що це одна з найбільш болючих проблем сучасного суспільства. Для її позначення було введено навіть новий термін — «біле рабство».

На базі навчально-наукової бази «Сокирне» відбувся тренінговий інтенсив «Анти-ризик» для 200 студентів спеціальностей «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Соціальна педагогіка», «Соціальна робота», «Образотворче мистецтво».

Одночасно заняття за одним сценарієм проводилися в 10 групах. Учасники проводили мозковий штурм, виконували інтерактивні завдання, працювали над виходом із практичних ситуацій, і все це — не в умовах аудиторії, а на відкритому повітрі. У кінці заняття кожна з груп напрацювала свої рекомендації щодо профілактики торгівлі людьми. Тренерами програми виступили студенти-волонтери спеціальності «Соціальна робота», що пройшли попереднє навчання за спеціальною програмою.

Закріпити отриманні знання студенти могли під час участі в квесті «Анти-ризик», де пройшли ряд творчих випробувань: музичних, танцювальних, театральних, поетичних. Необхідно було якнайшвидше пройти маршрут і якнайкраще виконати завдання.

Реалізація проекту «Тренінговий інтенсив "Анти-ризик" для молоді» є прикладом плідної співпраці державних органів, навчального закладу та громадської організації. Цей проект переміг у конкурсі від управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації.

Голова Черкаського обласного осередку «Ліги соціальних працівників України», старший викладач кафедри соціальної роботи ЧНУ імені Богдана Хмельницького Інна Ченбай коментує ідею проекту таким чином: «Найбільш ефективним принципом навчання в соціальних програмах на сьогодні є принцип "Рівний – Рівному", коли однолітки або люди, об’єднані спільною проблемою, діляться власним досвідом. Усі заняття тренінгового інтенсиву проводили студенти-волонтери, для багатьох із них це був перший досвід проведення тренінгу на природі. Для більшості учасників стало відкриттям, що торгівля людьми не обов’язково пов’язана з виїздом за кордон, а вербувальниками в більшості випадків виступають знайомі і навіть друзі».

Вивчення проблематики торгівлі людьми продовжилося в ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. Інститут став базою для проведення засідання координаційної ради Черкаської ОДА з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Засідання пройшло під головуванням заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Костянтина Омаргалієва. Учасників заходу привітав перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко.

Важливо, що до складу вищевказаної координаційної ради Черкаської ОДА входить викладач кафедри початкової освіти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Наталія Байдюк, яка доповіла про діяльність громадської Ради з гендерних питань при міжфракційному депутатському об’єднанні «Рівні можливості у Верховній Раді України».

Коментарі представників державних та громадських організацій Черкаської області засвідчили важливість проблематики. Присутні окреслили перспективи майбутньої співпраці з питань дотримання гендерної рівності та протидії торгівлі людьми.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ