Черкащани скаржаться на нестабільну роботу ліфтів

жителі багатоповерхівки скаржаться на нестабільну роботу ліфтівУ Черкасах жителі багатоповерхівки скаржаться на нестабільну роботу ліфтів. Йдеться про багатоповерхівку за адресою бульвар Шевченка, 352.

«7 під’їздів, 12 поверхів. Діти у візочках, самі розумієте. І ніхто не хоче розв’язувати питання. Кажуть, нібито потрібний капітальний ремонт. Керівник ОСББ телефонувала в обслуговуючу компанію, а там кажуть, що не мають запчастин. Нікого проблема не турбує», – поскаржилися Прочерку мешканці будинку, інформують Новини Черкас.

Голова ОСББ Анна Косміна-Бауліна у коментарі журналісту роз’яснила, що ліфти непрацювали днями. У лютому вони не працювали тиждень. «Обслуговуюча компанія саботує роботу», – переконана керівник ОСББ.

– Захотіли –увімкнули, захотіли – вимкнули. Це компанія ТОВ «Черкасизалізобетонстрой», а точніше їхня дочірня компанія «РЕУ-8». Вони не віддають нам паспорт на ліфти, і я не можу звернутись із пропозицією про обслуговування до інших компаній. Ми зав’язані на цій компанії. Я вже писала листи в прокуратуру, але реакції не було. Хто зараз може втрутитися? Хіба суд… Але ж ситуація може тоді вирішуватися і місяці. Тож пробуємо порозумітися. Та в компанії кажуть, що не мають запчастин для ремонту. але ж існують програми фінансування з міського бюджету. Я їх прошу надати кошторис, результати обстеження, що саме треба замінити. Проте і цього компанія не робить. Ситуація складна, – каже Анна Олександрівна.

До речі, за словами голови ОСББ, в лютому, коли відключали ліфти в під’їздах, два під’їзди таки мали ліфт – це під’їзд, де живе суддя, а також той, де живе прокурор.

У компанії «РЕУ-8» звинувачення відкидають і відсилають журналіста назад до голови ОСББ, відмовляючись від коментарів...

За словами черкаського юриста, голови черкаського осередку Громадської правозахисної організації «Права людини» Людмили Бордунос, законодавство вимагає, щоб паспорти на ліфт зберігалися у власника. В даному випадку – в ОСББ. Обслуговуюча організація має право зберігати в себе паспорти лише в тому разі, якщо це передбачено договором. Для того, щоб з’ясувати причину, чому стоїть ліфт, можна провести його експертне обстеження, залучивши відповідну експертну організацію.«РЕУ-8»зобов’язане делегувати на обстеження ліфтів свого фахівця разом із паспортами. За результатами обстеження можна прийти до висновку, який саме необхідно зробити ремонт. Якщо капітальний – необхідно прийняти зборами ОСББ рішення про проведення капітального ремонту ліфта і зібрати на це гроші, оскільки в квартплату не включено витрати на капремонти.

– Я не знаю чи укладено договір із РЕУ8 на ліфти, отож коментувати правомочність знаходження в них паспортів не можу. Але якщо є проблема, то не подавати в суд, бо це довго, не є виходом. Проблема з ліфтами у них більше ніж півроку, вже можна декілька раз виграти суди, – зауважила юрист.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ